Marinoe prieskoniai ir gomasio sezamų druska su jūros dumbliais
paruošti tradiciniai prancūziški patiekalai iš bretanės

Gastronominis gidas

Kas iš tikrųjų yra Natūralusis vynas?
Publikuota: 6 balandžio 2021
Array ( [id_psblog_blog] => 26 [id_psblogcat] => 1 [position] => 0 [date_add] => 2021-04-05 [active] => 1 [user_id] => 0 [hits] => 110 [image] => b-logos_large_vin methode nature sans sulfites et 30 mg sulfites.jpg [thumb] => b-vin methode nature sans sulfites ajoutes.jpg [date_upd] => 2021-04-06 15:43:00 [video_code] => [params] => [featured] => 0 [indexation] => 0 [id_employee] => 6 [product_ids] => https://miammiam.lt/lt/70-naturalus-vynas-vin-methode-nature [id_lang] => 1 [meta_description] => [meta_keywords] => [meta_title] => Kas iš tikrųjų yra Natūralusis vynas? [link_rewrite] => naturalusis-vynas [content] =>

Žiureti

[description] =>

 Čia mes jums paaiškinsime, kas yra natūralūs vynai kitaip dar vadinami “natūraliu metodu” gaminami vynai.

[tags] => Natūralus vynas,Vynuogės užaugintos ekologiškame ūkyje ,Derlių privaloma surinkti rankomis,Vynas gaminamas naudojant tik natūraliai susidariusias mieles,Neleidžiama jokia savanoriška vynuogių sandaros modifikacija,Be sulfitų,mažiau nei 30mg/L [title] => Kas iš tikrųjų yra Natūralusis vynas? [category_link_rewrite] => [category_title] => Root [preview_url] => https://miammiam.lt/img/psblog/b/26/636_500/b-logos_large_vin methode nature sans sulfites et 30 mg sulfites.jpg [image_url] => https://miammiam.lt/modules/psblog/views/img/b/b-logos_large_vin methode nature sans sulfites et 30 mg sulfites.jpg [preview_thumb_url] => https://miammiam.lt/img/psblog/b/26/636_500/b-vin methode nature sans sulfites ajoutes.jpg [thumb_url] => https://miammiam.lt/modules/psblog/views/img/b/b-vin methode nature sans sulfites ajoutes.jpg [category_link] => https://miammiam.lt/receptai/-c1.html [link] => https://miammiam.lt/receptai/naturalusis-vynas-b26.html ) 1
Universalus padažas su omarų aliejumi
Publikuota: 22 rugpjūčio 2019
Array ( [id_psblog_blog] => 15 [id_psblogcat] => 4 [position] => 0 [date_add] => 2019-08-22 [active] => 1 [user_id] => 0 [hits] => 1076 [image] => b-rsz_omarų-padažas_01.jpg [thumb] => b-rsz_omarų-padažas_01.jpg [date_upd] => 2019-08-22 16:21:05 [video_code] => [params] => [featured] => 0 [indexation] => 1 [id_employee] => 2 [product_ids] => [id_lang] => 1 [meta_description] => [meta_keywords] => [meta_title] => Universalus padažas su omarų aliejumi [link_rewrite] => universalus-padazas-su-omaru-aliejumi [content] =>

Reikės:

1 kiaušinio trynio

1 v.š. Dijon garstyčių

2 v.š. omarų aliejaus

1 v.š. alyvuogių aliejaus

1 v.š. grietinės

1 v.š. laimo sulčių

žiupsnelio Espleto aitriųjų paprikų prieskonių

Paruošimas: 

1. Dubenėlyje lengvai suplakite kiaušinio trynį ir Dijon garstyčias.

2. Lėtai pilkite omarų ir alyvuogių aliejus nuolat plakdami, kol viskas susimaišys ir pasieksite gerą, tirštą konsistenciją. 

3. Užbaikite padaža įmaišydami laimų sultis, grietinę, Espleto prieskonius ir patiekite. 

4. Šį paruoštą padažą galite laikyti uždarame inde šaldytuve ir suvartoti per 2 dienas. 

[description] =>

Šis universalus padažas puikiai tinka su keptomis daržovėmis, su šalta paukštiena, sumuštiniams, bei su jūros gėrybėmis.

[tags] => padažas,omarai,esplette,groix&nature [title] => Universalus padažas su omarų aliejumi [category_link_rewrite] => veliausi-irasai [category_title] => Vėliausi įrašai [preview_url] => https://miammiam.lt/img/psblog/b/15/636_500/b-rsz_omarų-padažas_01.jpg [image_url] => https://miammiam.lt/modules/psblog/views/img/b/b-rsz_omarų-padažas_01.jpg [preview_thumb_url] => https://miammiam.lt/img/psblog/b/15/636_500/b-rsz_omarų-padažas_01.jpg [thumb_url] => https://miammiam.lt/modules/psblog/views/img/b/b-rsz_omarų-padažas_01.jpg [category_link] => https://miammiam.lt/receptai/veliausi-irasai-c4.html [link] => https://miammiam.lt/receptai/universalus-padazas-su-omaru-aliejumi-b15.html ) 1
Vištiena troškinta sidre
Publikuota: 5 rugsėjo 2019
Array ( [id_psblog_blog] => 16 [id_psblogcat] => 4 [position] => 1 [date_add] => 2019-08-22 [active] => 1 [user_id] => 0 [hits] => 1286 [image] => b-rsz_1visitena.jpg [thumb] => b-rsz_1visitena.jpg [date_upd] => 2019-09-05 10:47:05 [video_code] => [params] => [featured] => 0 [indexation] => 1 [id_employee] => 2 [product_ids] => [id_lang] => 1 [meta_description] => [meta_keywords] => [meta_title] => Vištiena troškinta sidre [link_rewrite] => vistiena-troskinta-sidre [content] =>

Reikės:

1 v.š. alyvuogių aliejaus

1 kg. vištienos

Druskos

4 šalotinių svogūnų

1 saliero lapkočio

5 stiebelių šviežio čiobrelio

2 skiltelių česnako

2 v.š. kokybiško brendžio

2 v.š. miltų

100 ml. vištienos sultinio

400 ml. „Keltys“ ekologiško obuolių sidro

2 rūgščių obuolių

100 ml. grietinėlės

Paruošimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kol orkaitė kaista paruoškite vištieną – gabalėlius nusausinkite ir apibarstykite druska. 

2. Įkaitinkite gilų kepimo indą  su alyvuogių aliejumi, sudėkite vištieną ir apkepkite ją iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Apkepusią vištieną išimkite iš keptuvės, o likusius riebalus atidėkite vėlesniam naudojimui. 

3. I tą pačią keptuvę sudėkite susmulkintus šalotinius svogūnus ir salierą, porą čiobrelio stiebelių ir apkepinkite ant silpnos ugnies apie 5 minutes, kol svogūnai suminkštės. Tada sudėkite susmulkintą česnaką ir pakepkite dar apie 30 sekundžių. Tuomet į keptuvę supilkite brendį, sumaišykite jį su daržovėmis ir kaitinkite kol išgaruos alkoholis. 

4. Tada suberkite miltus, ir maišykite tol, kol jie pasidarys pastos konsistencijos. Lėtai supilkite vištienos sultinį ir maišykite tol, kol viskas tolygiai išsimaišys ir sutirštės. Galiausiai supilkite sidrą, jį taip pat išmaišykite. Grąžinkite apkepusią vištieną į kepimo indą, sudėkite likusius čiobrelius ir užvirkite. 

5. Uždenkite kepimo indą dangčiu ir įdėkite į įkaitusią orkaitę ir kepkite apie 30 minučių. Po 30 minučių nuimkite dangtį ir kepkite dar 30 minučių be dangčio. 

6. Kol vištiena orkaitėje pasiruoškite obuolius. Juos susmulkinkite riekelėmis ir apkepkite keptuvėje su riebalais, likusiais nuo vištienos. 

7. Ištraukite kepimo indą iš orkaitės ir įmaišykite grietinėlę. Tada grąžinkite į orkaite ir kepkite apie 20 minučių be dangčio. 

8. Vištienai iškepus ištraukite kepimo indą iš orkaitės, įmaišykite apkeptus obuolius, ir patiekite su bulvėmis arba prancūzišku batonu. Skanaus!

[description] =>

Nors vištieną gaminame gana dažnai, kartais pritrūksta naujų idėjų kaip ją paruošti, kad paskanauti kažko naujo, neatrasto. Vištiena troškinta sidre - tobulas patiekalas vakarienei, sužavėsiantis net ir išrankiausią svečią.

[tags] => vištiena,sidras,keltys,prancūziškas troškinys [title] => Vištiena troškinta sidre [category_link_rewrite] => veliausi-irasai [category_title] => Vėliausi įrašai [preview_url] => https://miammiam.lt/img/psblog/b/16/636_500/b-rsz_1visitena.jpg [image_url] => https://miammiam.lt/modules/psblog/views/img/b/b-rsz_1visitena.jpg [preview_thumb_url] => https://miammiam.lt/img/psblog/b/16/636_500/b-rsz_1visitena.jpg [thumb_url] => https://miammiam.lt/modules/psblog/views/img/b/b-rsz_1visitena.jpg [category_link] => https://miammiam.lt/receptai/veliausi-irasai-c4.html [link] => https://miammiam.lt/receptai/vistiena-troskinta-sidre-b16.html ) 1

Maistas iš Prancūzijos

„Miam Miam“ plečia savo mažmeninę bei didmeninę prekybą ir siūlo maisto prekes, sidrą, vyną, konjaką, armanjaką, lambigą bei aperityvinius gėrimus iš Prancūzijos. Klaipėdos centre įsikūrusi Prancūzijos garbės konsulo Klaipėdoje Olivier Criou ir jo sutuoktinės Rimos gurmaniškų maisto prekių parduotuvė „MiamMiam“. Joje yra prekiaujama kokybiškais maisto produktais iš Prancūzijos, kurių nerasite įprastose maisto prekių parduotuvėse. Čia galite įsigyti įvairiausių specifinių regioninių produktų, kurie yra Prancūzijos kulinarijos paveldo dalis. Atsižvelgdami į sezoną, papildome savo asortimentą naujais įvairiais ir nuostabiais produktais, pabrėždami Prancūzijos regionų, kurių kulinarijos ypatumus lemia jų geografinė padėtis, įvairovę.