Clément Faugier - Cukruoti kaštainiai vakuume (6 kaštainiai) - 140g

Clément_Faugier_Cukruoti_kaštainiai_vakuume_(6_kaštainiai)_140g
  • Clément_Faugier_Cukruoti_kaštainiai_vakuume_(6_kaštainiai)_140g
  • Clément_Faugier_Cukruoti_kaštainiai_vakuume_(6_kaštainiai)_140g
  • Clément_Faugier_Cukruoti_kaštainiai_vakuume_(6_kaštainiai)_140g

Clément Faugier - Cukruoti kaštainiai vakuume (6 kaštainiai) - 140g

Ar žinojoje, kad cukruoti kaštainiai ant stalo pirmą kartą atsidūrė Versalio rūmuose, valdant karaliui Liudvikui XIV?

Ir tik po dviejų šimtmečių Clément Faugier  kaštainiams sugrąžino jų šlovingas dienas!

Skaityti daugiau
00022 01
6
18,00 EUR
Kiekis

Clément Faugier - Cukruoti kaštainiai vakuume (6 kaštainiai) - 140g

Cukruoti kaštainiai ant stalo pirmą kartą atsidūrė Versalio rūmuose, valdant karaliui Liudvikui XIV.

Po dviejų šimtmečių Clément Faugier kaštainiams sugrąžino jų šlovingas dienas.

Turbūt ne vienam jau teko ragauti keptų kaštainių kalėdinėse mugėse. O štai saldintas kaštainių kremas, cukruoti kaštainiai ar natūralus kaštainių kremas dar tik pakeliui ant lietuvio stalo.

Sudedamosios dalys:  kaštainiai 54,6 %, cukrus 39,5 %,  gliukozės sirupas 5,89 %, vanilė 0,01 %.

Clément Faugier – jau daugiau nei 130 metų gamina cukruotus kaštainius marrons glacés:

Šis rudens ir žiemos sezonų skanėstas gaminamas septyniais etapais, kol iš vaisiaus (riešuto) tampa gurmanišku cukruotu sultingu šventiniu saldumynu:

1 – kaštainius nuskuta, nuvalo žievelę – tai ilgas ir itin kruopštus, tik rankomis atliekamas darbas,

2 – nuluptus kaštainius „suvysto“ į medvilnės patalėlius, kad virdami nesudužtų,

3 – vaisius verda specialiose talpose,

4 – tuomet konservuoja cukraus sirupe – dėl gausių taninų kaštainiai pasižymi aitriu kartumu, kuris, verdant cukraus sirupe sušvelnėja,

nudažo kaštainius rudai auksine spalva, o skonis tampa maloniai saldus,

5 – sirupe išvirtus kaštainius „išvysto“ iš medvilnės patalėlių ir išdėlioja ant specialių grotelių,

6 – galiausiai kaštainius glazūruoja – aplieja blizgumo ir saldumo suteikiančiu sirupu, 

7 – paskutinis etapas – kaštainius rankomis suvynioja į auksinius popierėlius ir sudeda į puošnias dėžutes.

Ir paskutinis momentas - kada ir kaip ragauti cukruotus kaštainius marrons glacés?

Šiuo sultingu skanėstu prancūzai mėgaujasi per šv. Kalėdų ir Naujųjų metų šventes prie taurės šampano ar kavos puodelio.

Puikiai tiks papildyti ir jūsų kreminius desertus, kuriems kaštainių gabalėliai bus tikras siurprizas ragautojams

 

Pagaminta Prancūzijoje: kaštainių namai Clément Faugier

Jums taip pat gali patikti