

Šie neprilygstamieji kaparėliai non-pareilles puikiai papildys jūsų mėsos, žuvies, daržovių patiekalus, salotas ar picą.
Skaityti daugiauSudedamosios dalys: kaparėliai, vanduo, vyno actas, druska.
Kaparėlis kilęs iš Rytų šalių. Tai laukinis augalas, priskiriamas kaperių šeimai Capparidaceae, kurie auga Viduržemio jūros regione, sauso ir saulėto klimato zonose. Laukinėje gamtoje, lygumuose ar kalnuotose vietovėse, jis aptinkamas dygliuoto krūmo pavidalo. Kaparėliai nėra nei vaisiai, nei sėklos. Tai žiedų pumpurėliai, surenkami prieš išsiskleidžiant.
Šis prieskoniinis augalas pasižymi rūgštoku, actą primenančiu kvapu bei skoniu.
Albert Ménès marinuoti kaparėliai priskiriami non-pareilles – neprilygstančiųjų kalibrui. Tai patys brangiausi ir smulkiausi kaparėliai, kurių diametras siekia 5-7 mm. Po to eina surfines – 7-8 mm ir capucines – 8-9 mm.
Kaparėliai non-pareilles skleidžia itin ryškų gurmanišką acto aromatą, pasižymi itin delikačiu skoniu, ir maloniai tvirta tekstūra. Rankomis renkami labai jauni pumpurėliai birželio ir rugpjūčio mėnesiais.
Pagaminta Prancūzijoje: ALBERT MÉNÈS
Jums taip pat gali patikti