

La Coulée de Serrant vynui suteikta saugoma kilmės vietos nuoroda AOC Coulée de Serrant
14,5 % alk. tūrio
0,75 l
Skaityti daugiauIšskirtinėje Joly šeimos valdoje puoselėjamam 7 hektarų ploto vynuogynui La coulée de Serrant saugoma kilmės vietos nuoroda yra suteikta pačiam vynuogynui. Tai ekskliuzyvinis atvejis, kai kilmės vietos nuoroda pavadinta tuo pačiu vardu, kokiu pavadintas vynas.
1130 metais Citersų ordino vienuoliai pasodino vynuoges, kurios auga iki šiol, o 2015 metais buvo surinktas 885 derlius!
Vis dar laikomas retu ir unikaliu produktu, vynas Coulée de Serrant kaip vienas geriausių Prancūzijos baltųjų vynų džiugino ir karalius Liudviką XI bei Liudviką XIV.
Dėl virš Luaros upės išsikišusių šlaitų statumo dalis vynuogyno žemės apdirbama arklio pagalba.
Nuo 1984 metų visos vynuogyno žemės apdirbamos remiantis biodinaminės žemdirbystės principais.
Vidutinis vynmedžių amžius: 35-40 metų, o seniausieji - 80 metų
Tankumas: nuo 4800 iki 6700 vynuogienojų, dauguma kotelių yra pririšti prie kuoliukų, kai kurie - ne.
Vynuogių veislė: masinės selekcijos chenin blanc.
Derlingumas: 20-25 hektolitrai iš vieno hektaro (leidžiama iki 40)
Butelių skaičius: nuo 20000 iki 25000
Dirvožemio tipas: skalūnai kvarcas
Biodinaminės žemdirbystės ūkis kontroliuojamas nuo 1981 metų
Vynams gaminti skirtos vynuogės yra renkamos 4-5 savaites penkiais etapais, kad būtų užtikrinta, jog uogos yra tikrai subrendusios ir sunokusios. Tai vynui suteikia ryškią geltonai auksinę spalvą, kuri, deja, jau yra retas reiškinys, kalbant apie baltuosius vynus.
Skindami vynuogę, kuri yra ryškiai geltona ir lengvai paveikta grybelio, išgauname optimalų aromatų minerališkumą ir kompleksiškumą. Tik užsiimant sveika žemdirbyste (ekologiška ar biodinamine) galima pasiekti tokios uogų brandos ir sunokimo stadijos išvengiant blogo skonio rizikos.
Vyno rūsyje:
Brandinimas ąžuolinėse statinėsenuo 6 iki 8 mėnesių.
Naujų statinių naudojimas apribotas iki 5 %
Natūraliai susidariusios mielės
Neskaidrintas, be pridėtinių mielių, fermentuotas nekontroliuojant temperatūros.
Perpiltas nuo 1 iki 2 kartų.
Maišytas statinėse.
Daugiausia taikoma lengva filtracija, dar vadinama „pirmine filtracija“.
Prieš supilstant į butelius vynas lengvai sulfitinamas.
Dera su padaže patiekta balta mėsa, žuvimi sviesto padaže ar paprasčiausiai su ožkos ar ilgai brandintu kantalio sūriu.
Vyndarys: SAS Famille Joly, Château de la Roche aux Moines, 49170 Savennières – Prancūzija
Jums taip pat gali patikti