Domaine les Grandes Vignes - Baltasis vynas La Varenne de Combre 2019

Domaine_les_Grandes_Vignes_Natūralusis_baltasis_vynas_La_Varenne_de_Combre_2019
  • Domaine_les_Grandes_Vignes_Natūralusis_baltasis_vynas_La_Varenne_de_Combre_2019

Domaine les Grandes Vignes - Natūralus baltasis vynas La Varenne de Combre 2019

- Nefiltruotas, be pridėtinių sulfitų - 

100 % Chenin vynuogė

Su saugoma kilmės vietos nuoroda (Appellation d’Origine Protégée)

13,36 %

0,75 l

Skaityti daugiau
02228 01
3
49,00 EUR
Kiekis

Domaine les Grandes Vignes - Natūralus baltasis vynas La Varenne de Combre 2019

Su saugoma kilmės vietos nuoroda (Appellation d’Origine Protégée)

Derliaus vynuogė: Chenin (100 %) veislės vynuogės, vynuogienojų amžius apie 25 metus.

Dirvožemis: Visą žemę dengia skalūninis juodas dirvožemis, vynuogynai driekiasi ant Arcison (Layon upės intakas) upės kranto šlaitų.

Derliaus išeiga: 16 hektolitrų/hektaro.

Vyno gamyba:

- Žemo slėgio spaudimas, naudojant pneumatinį presą.

- 12 valandų paliekama lengvai nusistovėti ir toliau vyksta gamybos procesas išlaikant smulkias nuosėdas.

- Išpilstytas į molinius 500 l talpos ąsočius, ir 200 l talpos kiaušinio formos indus alkoholinei ir malolaktinei fermentacijai.

- Brandinamas 12 mėnesių.

- Nefiltruojamas, ir be pridėtinių sulfitų.

Bendrasis rūgštingumas: 5,31 g/l

Laisvojo SO2 kiekis: Nenustatytas

Patiekimas: patiekti atšaldytą iki 8 °C , laikyti 6 metus. Rekomenduojamas su: Luaros žuvimi padaže, baltąja mėsa grietinėlės padaže ir sūriais.

Pagaminta Domaine les grandes vignes / Famille Vaillant

Truputį istorijos...

DOMAINE LES GRANDES VIGNES ŪKIS

Šeimos istorija

Jau nuo XVII amžiaus šios žemės Vaillant šeimoje perduodamos iš kartos į kartą. Broliai ir seserys, visa mūsų komanda, jau nuo 2008 metų darbuojamės laikydamiesi biodinaminės žemdirbystės principų. Išskirtinį dėmesį sutelkiame į darbą vynuogyne, nes būtent čia užgimsta vėliau vyne atsiskleidžiantis autentiškumas.

Mūsų darbo pobūdis

Savo 55 hektarų ploto vynuogynus puoselėjame pagal ekologiškos ir biodinaminės žemdirbystės principus. Juose auginame Chenin veislės vynuoges baltiesiems vynams, Cabernet Franc, Grolleau, ir Pineau d'Aunis  - raudoniesiems, bei Cabernets ir Grolleau - rožiniams. Mūsų siūlomų vynų įvairovei didžiulę įtaką turi vynuogyno išsidėstymas į skirtingas pasaulio puses bei dirvožemio sudėtis: skalūninis dirvožemis pilko ir žalsvo atspalvio, ftanitas, kvarcas,  mergelis su kriauklių liekanomis,smėlis, smulkus žvyras.

Pasirinkimas eiti biodinaminės žemdirbystės keliu mus skatina globaliau stebėti žemės, oro ir vandens įtaką augalui ir jo aplinkai.Geriausioje įmanomoje aplinkoje augantis vynmedis klesti ir tampa atsparesnis parazitams, o taip galime sumažinti variu ir siera papildytų srutų naudojimą. Mikrobų įvairovės palaikymas dirvožemyje yra mūsų prioritetas, nes norime, kad per šaknis vynmedis susirinktų visus naudingus elementus iš pamatinės uolienos. Be to, rūpinamės, kad aplinkoje netrūktų vienmečių ir daugiamečių žolių įvairovės, kuri kuria palankią ekosistemos biologinę įvairovę.

 

Be to, kad biologinės žemdirbystės kultūra reiškia darbą nenaudojant pesticidų, cheminių trąšų, insekticidų, tai ir visa apimantis požiūris į augalą, stengiantis pagerinti dirvožemio kokybę ir natūralią augalo aplinką.

Vokiečių filosofas Rudolf Steiner pirmasis ėmė kalbėti apie biodinaminį ūkininkavimą, kurį galima apibūdinti trimis esminiais kriterijais:

•                    Naudojimas TIK natūralių preparatų (silicis, karvė mėšlas, eteriniai aliejai, žolelių užpilai)

•                    Šių preparatų naudojimas laikantis tikslaus mėnulio kalendoriaus: čia slypi biodinamikos esmė

•                    Dirvos apdirbimas

 

Biodinamikos poveikio nustatymas

Dirvožemiui:

•                    geresnė dirvožemio struktūra. Dirvožemis greitai įsisavina vandenį.

•                    Audros atveju nevyksta erozija (dirvožemio sluoksnio ardymas) (lengvai ariamas)

Vynmedžiui:

•                    Vynmedžio stiebas daug vertikalesnės padėties, ūseliai tįsta aukštyn

•                    Šakelės lanksčios ir tvirtos (labai mažai arba visai nekarpomos, beveik nereikia retinti šakelių, ir nebūna neprinokusių uogų).

•                    Vynmedis gauna daugiau oro, uogos lengvai matomos ir gauna daugiau šviesos.

•                    Užtikrinama itin gera sanitarinė būklė.

Vynams:

•                    Išsiskiria puikia derme: fenologinis vynuogių sunokimo lygis papildo virškinimo stimuliatorius - geriausi vynai yra tie, kurie harmoningai dera su kūnu.

•                    Švaresnis, grynesnis, subalansuotas ir gyvas ir energijos teikiantis vynas.

Vyndarys/ūkininkas
Famille Vaillant - Domaine les Grandes Vignes
Metai
2019
Vyno regionas
Val de Loire
Saugoma kilmės vietos nuoroda
AOP Anjou
Vynuogių veislė
Chenin
Spalva
Baltasis
Talpa
0,75 l
Alkoholio tūris
13,36 %
Vyndarystės metodas
Sertifikuotas ekologiškas ūkis
SO2 (sulfitai)
be pridėtinių sulfitų
Sertifikavimo ženklai
Demeter

Jums taip pat gali patikti