

100% Chenin
13,5 % alk., 0,75 l
Vynuogių veislė: 100% Chenin
Dirvožemio tipas: smėlis ir žvyras ant skalūninio pagrindo
Vynuogių amžius: 45 metai
Vynuogių auginimo kultūra: nereikalingų pumpurų pašalinimas, lapų nuskabymas pavasarį. Apdirbama žemė ir takeliai tarp vynuogienojų eilių. Šie darbai skatina gilesnį vynmedžių įsišaknijimą ir augalo atsparumą vandens pertekliui ar, priešingai, trūkumui.
Derliaus rinkimas: rankomis derlius renkamas į ažūrines (perforuotas) dėžutes, talpinančias po 12 kg, taip išvengiame uogų susitraiškymo. Likus kelioms dienoms iki derliaus ėmimo, mes apeiname vynuogynus ir pašaliname pažeistas vynuogių kekes, tad derliaus nuėmimo metu telieka surinkti tobulai sveikas vynuogių kekes. Rinkdami derlių atrenkame visiškai sunokusias vynuogių kekes, tikslas yra atrinkti prinokusias ir sveikas (nei vienos grybeliu "Botrytis" užkrėstos (paveiktos) vynuogės) vynuoges.
Vyno gamyba: tiesioginis spaudimas su presu. Fermentacija rezervuare. Malolaktinė fermentacija. 12 mėnesių 2/3 derliaus brandinama statinėse, o 1/3 derliaus - molinėse talpose.
Degustacija
Spalva: šviesiai geltona su auksiniais atspindžiais.
Kvapas: kompleksiškas - minerališkumas persipina su baltą minkštimą turinčių vaisių natomis.
Skonis: intensyvus ir sukuriantis tankumo įspūdį bei nuostabiai gaivus rūgštelės šleifas, vynui suteikiantis gyvybingumo bei dinamikos.
Kulinariniai deriniai: Bresės (Bresse) vištienos troškinys su briedžiukai, jūros šukučių karpačas, ožkos pieno sūris Cabécou de Joursac
Vyndarys: Le Fief Noir, 6 bis Rue du Bon Repos, 49750 Val-du-Layon, Prancūzija.
Jums taip pat gali patikti