Beillevaire - Lydytas natūralus sūris CANCOILLOTTE - 250g

  • Nauja
  • Greitai bus
Beillevaire_Lydytas_natūralus_sūris_CANCOILLOTTE_250g
  • Beillevaire_Lydytas_natūralus_sūris_CANCOILLOTTE_250g

Beillevaire - Lydytas natūralus sūris CANCOILLOTTE 

Pats seniausias ir pats žymiausias lydytas sūris!

250 g

Šviežius produktus pristatome šaldytuve per DPD Fresh kurjerį!

Skaityti daugiau
01192 01
12,00 EUR
block Greitai bus

Beillevaire - Lydytas natūralus sūris CANCOILLOTTE - 250g

Sudedamosios dalys: nugriebtas pasterizuotas raugintas karvės pienas, vanduo. sviestas, druska, pieno fermentai.

Alergenai: pienas

Laikymo sąlygos: 0-4 °C

Gamintojas: sūrinė Beillevaire, Prancūzija

Tai pats seniausias ir pats žymiausias lydytas sūris!

Franche-Comté regiono pasididžiavimas nepaliekantis abejingų.

Pagamintas iš "metton" (nugriebtas karvės pienas, vėliau raugintas) šis lydytas sūris valgomas šiltas arba šaltas su mėsos ir daržovių patiekalais.

Mėgstantys grynumą, šį sūrį valgo su sviestu patepta duonos rieke.

Pagal legendą Cancoillotte sūris Franche-Comté regione gaminamas jau 2000 metų. Tačiau pasak kai kurių istorikų, jo kilmė skaičiuoja vėlesnę datą.

Iš tiesų, apei šį sūrį buvo rašoma XVI-ajame amžiuje.

Imperatoriaus Karolio V (Charles Quint) dvaro rūmuose šį sūri pirmasis gaminti ėmė Nicolas de Granvelle. Gray-la-ville kaimelyje, esančiame Aukštutinės Sonos (Haute-Saône) departamente, tarp Dižono ir Bezansono, gyveno MAURON šeima, kurios jau šešios kartos tęsia tradiciją ir puoselėja šio sūrio gamybos meną.

Pirmiausia reikia pasigaminti "Metton". Jis gaminamas nugriebtą rūgusį karvės pieną brandinant senoviniu būdu - jį iš pradžių suslėgia, paskui susmulkina į gabalėlius ir palieka fermentuotis šiltame rūsyje, kol įgauna gelsvai auksinę spalvą. Kai "Metton" jau pagamintas, jį išlydo ant labai mažos ugnelės, įmaišo sviesto, sūdyto vandens, kad išgautų Cancoillotte natūralų sūrį.

Truputis istorijos...

Nuo Maškulio (Machecoul) iki Londono - įspūdinga fromagerie Beillevaire sūrinės kelionė.

Svajoti verčianti istorija apie kaimo vaikį, nuo nulio pradėjusį Maškulyje ir sukūrusį tikrą sūrio imperiją. Tai savarankiško žmogaus sėkmės istorija: Pascal Beillevaire.

Šis žmogus yra savo sūrių atspindys: turi charakterio.

Viskas prasidėjo 1980 metais. Tuo metu Pascal Beillevaire, gimęs Maškulyje, viduryje Bretanės pelkynų, stuktelėjo 20 metų. Vienas pats jis gamina ir turguose parduoda grietinėlę bei kitus pieno produktus. Paprasčiausias žemės ūkio profesinių studijų pažymėjimas ir tuščios kišenės...

Bidonai, grietinėlės separatorius, nedidelė vieta dėdės daržininko sunkvežimyje-šaldytuve...

Taip prasideda jauno ūkininko, kuris tenorėjo „perimti tėvų ūkį ir taškas“ avantiūra.

Žingsnelis po žingsnelio gamintojas-pardavėjas gausina savo produktų gamą: sviestas, jogurtas, baltasis sūris... Pirmasis sūris gimsta 1998 metais: Le Machecoulais. Tapęs įmonės vadovu, Pascal Beillevaire Maškulyje (Machecoul) 1983 metais pastato pirmąsias patalpas, 1993 metais - antrąjį pastatą, skirtą gamybai, o 2003 metais - trečiąjį - logistikai ir sūrių brandinimui. Nuolatinis ir puikiai valdomas įmonės plėtojimas. Laikui bėgant Pascal Beillevaire atidaro krautuvėles: 1987 metais - Le Sãbl d’Olòne (Sables d’Olonne) miestelyje, 1991 metais -  Nante, ir 1998 metais - Paryžiuje. Ritmas vis greitėja. - Tai unikalus atvejis Prancūzijoje.

200 darbuotojų ir 45 pardavimo vietos.

Šiandien, kiekvienais metais sūrinė apdoroja 5 milijonus litrų pieno, nupirkto iš penkiolikos pienininkų, įsikūrusių apie 10 km perimetru aplink Maškulio miestelio. Šiems ūkininkams moka 5-10 % didesnę nei rinkos kainą. Randa geriausius kiekvieno regiono sūrius iš maždaug 200 nedidelių gamintojų. Pascal Beillevaire juos visus puikiai pažįsta.

„Aš labai noriu, kad iš savo darbo jie gyventų gerai ir ramiai. Kad jie tęstų gaminti puikius produktus. Mūsų santykiai grįsti tvirtu pasitikėjimu.“

Įmonė sugeneruoja apie 20 milijonų apyvartos. Beillevaire prekės ženklas gurmanams siūlo daugiau nei 400 rankų darbo sūrių rūšių. 6 iš jų yra gaminami Beillevaire sūrinėje, Maškulyje. Žinoma, nepamirškime ir naminių grietinių, grietinėlių, šviežio sviesto ir kitų pieno produktų.

 „Aukščiausios kokybės produktai, kokius svajojame turėti savo lėkštėse",  - komplimentus dalina garsus virtuvės šefas Alain Ducasse.

Vyriausias sūrinės fromagerie Beillevaire „vaikas“.

Le Machecoulais ovalo formos sūris priskiriamas minkštųjų plautos žievės (plutos) sūrių kategorijai. Plona, šiek tiek rausva ir švelniai „susiglamžiusi“ pluta. Lygus, dramblio kaulo spalvos, kreminės tekstūros minkštimas. Jo charakteris vertas didžiųjų, bet tuo pačiu ir paprastų bei natūralaus skonio sūrių vardo. Ypač gardu su kaimiška šiek tiek paskrudinta duona!

Bretanės pelkės šiauriniame Vandėjos krašte yra turtingos ypatingų pievų, kurių flora šią vietą daro išties unikalią. Visas gyvūnų maistas atkeliauja iš šių pievų - šiltuoju sezonu ganyklose, o žiemos periodu - šienelio pavidalu. Išgaunamas pienas gali būti tik nuostabios kokybės, o jį transformavus į sūrius, išgaunami unikalūs produktai, kaip pavyzdžiui sūris Le Machecoulais  - puikus šių vietovių terroir atspindys.

Energinė vertė
1063 kJ / 256 kcal
Baltymų
19 g
Riebalų
20 g
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių
13 g
Angliavandenių
0 g
- iš kurių cukrų
0 g
Druskos
1,5 g
Gamybos būdas
Rankų darbas
Pieno apdorojimo būdas
Nepasterizuotas pienas
Pieno rūšis
Karvės pienas
Alergenai
Pienas
Laikymo sąlygos
4-8 °C
Regionas
Loire-Atlantique (Atlanto Luaros departamentas)
Struktūra
Minkštas

Jums taip pat gali patikti