

nuo 1929 metų
Šio ypač sauso šampano derinį sudaro 100 % Pinot Meunier veislės vynuogių vynai:
50 % metų vyno ir 50 % rezervinio vyno.
Rūsiuose brandinamas mažiausiai 36 mėnesius.
Dozažas (dosage): 3 g /l cukraus.
Alk. 12 % tūrio, 0,75 l
Skaityti daugiauCHARAKERISTIKA:
Šiame ypač sausame Extra brut šampane visu grožiu atsiskleidžia ir išryškėja juodųjų Pinot Meunier vynuogių veislės grynumas ir delikatumas. Esate kviečiami nusikelti į ypatingą Champagne Francis Orban pasaulį ir pažinti Leuvrigny vietovių terroirs autentiškumą.
DEGUSTACIJOS UŽRAŠAI:
Švelniai auksinis atspalvis ir delikatūs burbuliukai Extra-Brut šampanui suteikia spindesio ir lengvumo. Nosimi iškart pajuntate gaiviai nuteikiančias vaismedžių kvapų natas. Pojūčiai burnoje patvirtina tyros harmonijos ir ilgai išliekančio gaivumo darną, kurioje ir slypi šio Champagne elegancija.
VYNININKYSTĖS SPECIALISTO KOMENTARAS:
Išvaizda: švelniai auksinis atspalvis ir delikatūs burbuliukai pabrėš Champagne harmoningą eleganciją bei atskleis Pinot Meunier veislės vynuogių grynumą ir aristokratiškumą.
Kvapas: atrasite gaivias vaisių natas, kurios yra lyg vaismedžių sodų autentiškumo ir grynumo parašas.
Skonis: net ir mažiausiame gurkšnyje skleidžiasi turtingas skonis, ilgai paliekantis gaivumo pojūtį bei užsibaigiantis grynomis ir sausomis natomis.
MAISTO IR VYNO DERINIMAS:
Extra-Brut šampanas tobulai tinka aperityvui, su paprastų skonių patiekalais, pavyzdžiui, folijoje kepta lašiša ar jautienos kepsniu.
TECHNINĖS DETALĖS:
Šampano deriniui gaminti naudoja 50 % metų vyno ir 50 % rezervinio vyno.
Cukraus kiekis: 3g /l s
Brandinimas: mažiausiai 36 mėnesius horizontalioje padėtyje, kuri idealiai tinka fermentacijai ir burbuliukų formavimuis
Alkoholio kiekis:12 %
Laikyti galima 2-5 metus.
Fermentacija truko, kol susidarė pieno rūgštis.
Statinės: nerūdijančio plieno.
Pagaminta Prancūzijoje: Champagne Francis Orban, Leuvrigny, France
Jums taip pat gali patikti