rankų darbo šokoladas saldumynai gurmanams šokolado namai Francis miot feerie gourmande

Istorija prasidėjo, kai 1985 metais, kai jaunas džemų virėjas Francis Miot iš pietvakarių Prancūzijos nusprendžia atidaryti savo vardo rankų darbo uogienių namus.

Šiandien Francis Miot saldumynų namai gamina uogienes, konditerijos gaminius ir išskirtinį rankų darbo šokoladą.

rankų darbo šokoladas saldumynai gurmanams šokolado namai Francis miot feerie gourmande

Visai tai su didžiule atsakomybę ir meile gamina jau 35 gurmanų komanda!

Gimęs 1948 metais, Po miestelyje, Francis Miot tapo garsiausiu džemų gamintoju visoje Prancūzijoje!

Žinoma, visų pirma dėl to, kad yra nuostabus kūrėjas, gavęs daugybę apdovanojimų, tačiau jo entuziastingas ir kartais koketiškas bendravimas

bei su niekuo nesupainiojami ūsai taip pat nemažai prisidėjo prie šloves!

Tapęs pietvakarių Prancūzijos veidu jis paliko gilų pėdsaką paties įkurtų saldumynų namų gyvenime.

Jo sukurtos tradicijos, autentiškumo, kūrybiškumo bei patirties savoir-faire  vertybės yra tęsiamos ir puoselėjamos.

Pagal profesiją džemų virėjas, Francis Miot turėjo didžiulę aistrą Cukraus menui,

todėl 1990 metais įkūrė ir rankų darbo konditeriją. Šį kūrybos šuolį padaryti paskatino meilė Bearno miestui ir Baskų kraštui.

Būtent palaidūno karaliaus Henriko IV istorija įkvėpė sukurti garsiuosius saldainius Avietiniai riešutėliai iš Po miestelio,

kurie tapo firminiai jo gimtojo miestelio Po saldainiai.

Derindamas įvairius regiono produktus (Epelette pipirus, Salies jūros druską,  Žiuransono (Jurançon) vynus)

bei sukauptą dviejų šokolado meistrų patirtį savoir-faire,

Francis Miot saldumynų namai kuria charakteringus konditerijos ir šokolado skanumynus.

rankų darbo šokoladas saldumynai gurmanams šokolado namai Francis miot feerie gourmande