Kinkiz_sidras

Manoir du Kinkiz dvare įsikūrę sidro namai senoviniu tradiciniu būdu gamina natūralų sidrą, o distiliavimo namai Distillerie Du Plessis  -  derindama paveldėtus būdus ir inovatyvius skonio išgavimo būdus, kuria nuostabias degtines ir įvairius obuolių bei uogų likerius.

Spaudžiami rugsėjo-gruodžio mėnesiais surinkti ir kruopščiai atrinkti tik visiškai prinokę obuoliai. Lėtai fermentuodamasis apie 2 su puse mėnesio, sidras įgauna švelnią putą ir prisipildo mManoir du Kinkiz dvaras sidro namai šulinysažyčiais, elegantiškais burbuliukais. Sidro namai siūlo 3 rūšių sidrą: sidras Fouesnant su kilmės vietos nuoroda AOP Cornouaille ir tikrai dėmesio vertas visą meistriškumą bei patirtį savoir-faire pasitelkus sukurtas la Cuvée Blanche.

Obuolių sidro likeris Le pommeau de Bretagne su saugoma kilmės vietos nuoroda (AOC) turi būti gaminamas iš specialių sidrui skirtų obuolių. Nuo XIX amžiaus priskaičiuojamos 325 vietinės kilmės obuolių veislės. Tačiau vos kelios iš jų yra tinkamos šiam gėrimui gaminti. Le pommeau de Bretagne gimsta iš ypatingo obuolių sulčių ir Bretanės sidro degtinės junginio, kuris vėliau brandinamas ąžuolo statinėse.  Jis brandinamas daug ilgiau, nei reglamentuose rekomenduojami 14 mėnesių.

Dvaro rūsiuose ąžuolo staobuolių sidro darykla Manoir du Kinkiztinėse jį laikome nuo 24 iki 36 ar net daugiau mėnesių. Taip išryškėja visi jo aromatai, spalva nusidažo gintarine spalva, o skonis įgauna autentiško charakterio, kuris artimas vietiniams produktams.

Išskirtinė Cornouaille vietovių žemė išaugina ypatingos kokybės obuolius, iš kurių Hervé Seznec gamina sidro degtines šeimos distiliavimo gamykloje, o vėliau gėrimai brandinami ąžuolo statinėse. Manoir du Kinkiz dvare gaminami trijų rūšių obuolių sidro degtinė, Bretanės regione vadinama Lambig arba Fine Bretagne su saugoma kilmės vietos nuoroda (AOC), taip pat įvairūs obuolių ir sodo ir miško uogų likeriai.