Olivier ir Philippe susipažino 1983-iaisiais, kai atliko karinę tarnybą. Vėliau, aistringi vandens mylėtojai ilgą laiką plaukiojo Bretanės pakrantėse Atlanto vandenyne, Viduržemio jūroje ir Karibų jūroje, Antilų salyne. Kai Philipppe perėmė šeimos vynuogyną, jo vynas visiškai natūraliai atrado vietą ir ant Olivier stalo. Puikiai pažinodamas savo kelionių draugą, Olivier yra tikras, kad šis vynas yra gaminamas su nepaprastu atsidavimu, aistra ir didžiule pagarba gamtai.
Burgundijos vynas
1920 metais Bussières et Serrières kaimeliuose, 10 hektarų plote Claude Seigneuret (Klodas Senjorė) įkūrė vyno ūkį, į kurį šiandien Philippe ir Guillaume jus kviečia atvykti su šeimomis!
Vynuogynai prižiūrimi rūpestingai ir griežtai išlaikant visą pagarbą vietovei, dirvai, kraštovaizdžiui. Tai pats tyriausias vynas – ne skaidrintas, be pridėtinių mielių, paprastai ir švelniai ir fermentuojami tik iš tame pačiame sklype užaugusių vynuogių vaisiai.
Tęsdami savo darbų filosofiją, prieš dvejus metus pradėjome viso ūkio perėjimo prie ekologiško ūkininkavimo ir ekologiškos gamybos procesą.
Esate kviečiami ragauti raudonuosius ir baltuosius Mâcons bei Burgundijos Bourgogne Aligoté veislės vynuogių vynus.
Baltieji Mâcons vietovėse gimę vynuogių vynai
Visi baltieji le Domaine de la Saraziniere ūkio vynai gaminami ilgai fermentuojant ir naudojant tik jų pačių natūraliai išskiriamas mieles bei bakterijas. Malolaktinė fermentacija neatliekama tik išskirtiniais atvejais (per karščių bangų periodus ar trūkstant obuolių rūgšties). Prieš išpilstant į butelius, atliekamas paprastas stabilizavimo procesas: minimali filtracija be skaidrinimo ir be sulfitavimo. Itin griežta sieros junginių kontrolė padeda išgauti lengvą, neapsunkinantį gėrimą. Paprastai renkantis baltąjį vyną dėmesys atkreipiamas į skonio bei kvapo vaisiškumą bei į savybę, apibūdinamą kaip „lengvai geriamas“ neieškant skonio turtingumo ir kompleksiškumo.
Baltasis Mâcon Bussières vietovės vynas „Claude Seigneuret“
Tai ypatingo derliaus vynas, pagamintas iš seniausių šių valdų Chardonnay veislės vynuogių, kurias po ilgai trukusių kruopščių atrankų
XX amžiaus pirmoje pusėje pasodino Claude Seigneuret (Klodas Senjorė).
Molingame ir itin kalkingame dirvožemyje susodintų vynuogienojų plotai
driekiasi ant labiausiai į pietus
nutolusių Sarazinière valdų šlaitų.
Šio derliaus vynas naujose statinėse brandintas maždaug dešimt mėnesių be didelio įsikišimo.
Visada idealiai brandintas vynas skleidžiasi geltonų vaisių, migdolų ir jodo natomis su lengvu medienos poskoniu.
Raudonieji Mâcons vietovių vynuogių vynai
Visi raudonieji le Domaine de la Saraziniere ūkio vynai gaminami iš Gamay veislės vynuogių, augančių skirtingame dirvožemyje ir gaunančių skirtingą aplinkos poveikį. Nors naudojamos tik natūraliai susiformavusios mielės, kaip ir gaminant baltuosius vynus, tačiau pastebimas didelis skirtumas: visa maceracijos ir ekstrahavimo fazė iki pat malolaktinės fermentacijos yra vykdoma be sieros junginių. Yra du tikslai: pasiekti, kad susidariusių sulfitų kiekis būtų kuo mažesnis, nes sulfitavimas prasideda po malolaktinės fermentacijos, ir greitai stabilizuoti mikrobiologinį procesą, nes fermentacijos atliekamos nuosekliai viena po kitos, nedarant jokios pertraukos. Taip pavasarį mes galime grožėtis šviesiais ir skaidriais vynais, kuriems nereikalingas nei papildomas skaidrinimas nei filtracija. Maceruojami klasikiniai burgundiški vynai, su tam tikrais skirtumais, priklausomai nuo derliaus. Gaminant raudonuosius vynus, dėmesys skiriamas lengvumo-sunkumo pusiausvyros paieškoms švelninant ekstrakciją, reguliuojant rūgštingumą ir išlaikant sieros kiekį.
Vynai „Coline“ ir „Les Devants“ pagaminti iš molingame klintiniame Bussières vietovių dirvožemyje, o „Les Monterrains“ iš Serrières vietovių granito dirvožemyje užaugusių vynuogių.
Raudonasis Mâcon Bussières vynas „Les Devants“
Tai ypatingą istoriją turinčių vynuogių derlius iš vietovės, vadinamos „Les Devants“. Klodas Senjorė atrinko šiuos augalus. Jų sklypai apsodinti XX amžiuje trisdešimtųjų – penkiasdešimtųjų metų laikotarpiu. Iš molingame klintiniame dirvožemyje, į pietinę pusę orientuotame žemės plote užaugusių vynuogių derliaus vynas pasižymi turtingu skoniu bei kvapu ir stiprumu. Vynuogės renkamos visiškai be kotelių, kad nesuteiktų vynui žalsvo atspalvio.
Maceracija trunka ilgai, beveik vieną mėnesį, prieš tai leidžiama švelni šalta fermentacija. Itin lengvo spaudimo pakanka, kad išsiskirtų vynuogių sultys ir minkštimas, o degustuojant nusprendžiama, kada laikas vyną atskirti nuo išspaudų.
Vynas brandinamas jau naudotose statinėse 10 mėnesių.
Visa terroir aplinka– dirvožemis, gamtinės sąlygos, geografinė vieta – ir gamybos procesas vynui suteikia intensyvų baltųjų pipirų ir juodųjų vaisių aromatus, tinkamai ištirpusius taninus bei ilgai išliekantį skonį burnoje.