Džemai, uogienės, kremai, karamelė

Pagal prancūziškas tradicijas paruošta įvairaus skonio karamelė praturtins konditerijos gaminių skonį... Skaityti daugiau

Džemas, uogienė, karamelės kremai konditerijai

Subcategories

Pagal prancūziškas tradicijas paruošta įvairaus skonio karamelė praturtins konditerijos gaminių skonį. Sūdyto sviesto pagrindu su lazdyno riešutais,  grikiais ar bretonišku obuolių sidro likeriu Pommeau de Bretagne rankų darbo karamelės kremas taip pat ypač populiarus prancūzų delikatesas prie blynų ar pusryčių sumuštinių.

Naujus desertų skonius padės atrasti įvairaus skonio džemai ir uogienės: nuo standartinių gervuogių, šilauogių, serbentų iki  Lotaringijos slyvų, rabarbarų ar net bananų su šokoladu.

Maisto gamyboje tikru perversmu gali tapti konfi (confit). Tai ypatingai Pietvakarių Prancūzijai būdingas saldus produktas, kuris priešingai nei džemai ar uogienės, dažniausiai verdamas ilgesnį laiką ir žemesnėje temperatūroje. Autentiški svogūnėlių meduje, kriaušių ir mangų saldžiame vyne, svarainių ir daugelis kitų konfi įkvėps naujiems atradimams virtuvėje.

Dažniausiai užduodami klausimai