

Tsukudani yra patiekalas, kurio pagrindą sudaro jūros dumbliai ar jūros gėrybės, žuvis, vėžiagyviai, mėsa ar daržovės, visa, kas buvo ilgai troškinta, konservuota saldžiame ir sūriame padaže, paprastai su sojos padažu, cukrumi ir ryžių vyno pagardu mirin.
Skaityti daugiauTsukudani su jūros dumbliais nori subtiliai pagardintas pikantiškais sansho pipirais, kvepiantis verbenomis ar citrusais, truputį aštrus, gal net verčiantis įsitempti ir puikiai derantis su japoniškais natūraliais ryžiais, su onigiriais, su japonišku omletu tamagoyaki, su ožkos sūriu, keptomis ar šviežiomis jūrų šukutėmis Saint-Jacques, norveginių omarų sašimiais.
Paprastai šis patiekalas pasižymi intensyviai saldžiu ir sūriu skoniu, o tai leidžia gerai išsilaikyti ingredientams.
Sudedamosios dalys: jūrų dumblių kombu sultinys, sojos padažas (soja, kviečiai, druska, alkoholis), sakė (ryžiai, fermentuotas ryžių salyklas, alkoholis), 11,60 % jūros dumbliai nori, ryžių vyno pagardas mirin cukrus, 4.70% japoniški pipirai sansho (sansho ir druska)
Alergenai: kviečiai, soja
Dėl savo stipraus skonio, jau nuo Edo laikotarpio (1600-1800 metai) tsukudani patiekiamas su garuose virtais ryžiais. Jis dar vadinamas Gohan no Okazu vardu, arba patiekalu prie ryžių, nes visada yra valgomas su garuose virtais ryžiais, kurie suteikia patiekalui kvapą.
Tsukudani visada valgomas šaltas, o ištrauktas iš šaldytuvo niekada nebus pašildytas prieš valgant.
Kilmės vieta: Kobe, Japonija
Laikymo sąlygos: laikyti saugant nuo tiesioginių saulės spindulių, karščio ir drėgmės
Gamintojas: Nishikidori, 140 rue Georges Guynemer - BP 40261, ZAC de l'Aéropôle - 44150 Ancenis, Prancūzija
Jums taip pat gali patikti