

Champagne
Francis ORBAN
L’ORBAN Ǝ
nuo 1929 metų
Šampano derinį sudaro 100 % Pinot Meunier veislės vynuogės.
Brandintas mažiausiai 5 metus rūsiuose, ąžuolo statinėse, be pieno rūgšties ir nemaišant.
Pagaminta Prancūzijoje: Champagne Francis Orban, Leuvrigny, France
Alk. 12 % tūrio, 0,75 l
Šampanas L’ORBANƎ yra tikrai unikalus visos sukauptos patirties savoir-faire kūrinys, išsiskiriantis savo gaivumu ir mineralų poskoniu.
Šis gėrimas leis jums pajusti intymų ir nuolat tobulumo siekiančio Francis Orban šampano namų pasaulį.
ryškiai auksinis atspalvis išduoda, kad šampanas brandintas ąžuolo statinėse.
Ypač smulkūs ir ryškūs burbuliukai. Sudėtingame kvape skleidžiasi medaus, vanilės ir kelios brandinimo metu įgautos natos.
Burnoje itin lėtai skleidžiasi skonis atsiverdamas nuostabia kvapų palete dėl kurios šampanas ypač mėgstamas gastronomijoje.
Šviesi spalva. Įsižiūrėjus iš labai arti galima įžvelgti rausvų atspindžių. Gausybė smulkių burbuliukų sukuria elegantišką putojančią liniją.
Pirmiausia pajuntame kelias švelniai prieskoniais dvelkiančios medienos natas, kurios netrukus pereina į prisirpusių Meunier vynuogių natas, pasižyminčios šviesaus tabako, džiovintų vaisių ir abrikosų kvapais.
Burnoje jaučiame skanų gaivumą, kuris baigiasi intensyvesniu skoniu. Galime atpažinti geltonųjų slyvų - mirabelių – skonį, pereinantį į švelniai skrudintų džiovintų vaisių skonius.
Tobulai tinka aperityvui, taip pat puikiai papildys patiekalus kaip ant grotelių kepta vištiena su grietinėlės padažu arba magiškasis omaras šampano emulsijoje su salierų tyre.
Vynas pagamintas iš vieno tų pačių metų derliaus.
Cukraus kiekis: 3 g / l
Brandinimas: mažiausiai 5 metus brandintas horizontalioje padėtyje, kuri yra tinkamiausia šampanui per laiką įgauti ir išryškinti geriausias savo savybes.
Alkoholio kiekis: 12%
Laikyti galima10-15 metų.
Fermentacija truko iki pieno rūgšties susidarymo.
Statinės: ąžuolo.