Champagne Francis ORBAN Cuvée extra brut

Champagne

Francis ORBAN

Cuvée extra brut

nuo 1929 metų

Šio ypač sauso šampano derinį sudaro 100 % Pinot Meunier veislės vynuogių vynai:

50 % metų vyno ir 50 % rezervinio vyno.

Rūsiuose brandinamas mažiausiai 36 mėnesius.

Pagaminta Prancūzijoje: Champagne Francis Orban, Leuvrigny, France

 

Alk. 12 % tūrio, 0,75 l

Skaityti daugiau
00894 01
31
36,00 EUR
Kiekis

PAVELDĖTAS VARDAS

FRANCIS ORBAN

CUVÉE EXTRA BRUT

 

CHARAKERISTIKA:

šiame ypač sausame Extra brut šampane visu grožiu atsiskleidžia ir išryškėja juodųjų Pinot Meunier vynuogių veislės grynumas ir delikatumas. Esate kviečiami nusikelti į ypatingą Champagne Francis Orban pasaulį ir pažinti Leuvrigny vietovių terroirs autentiškumą.

 

DEGUSTACIJOS UŽRAŠAI:

Švelniai auksinis atspalvis ir delikatūs burbuliukai Extra-Brut šampanui suteikia spindesio ir lengvumo. Nosimi iškart pajuntate gaiviai nuteikiančias vaismedžių kvapų natas. Pojūčiai burnoje patvirtina tyros harmonijos ir ilgai išliekančio gaivumo darną, kurioje ir slypi šio Champagne elegancija.

 

VYNININKYSTĖS SPECIALISTO KOMENTARAS:

Išvaizda: švelniai auksinis atspalvis ir delikatūs burbuliukai pabrėš Champagne harmoningą eleganciją bei atskleis Pinot Meunier veislės vynuogių grynumą ir aristokratiškumą.

 

Kvapas: atrasite gaivias vaisių natas, kurios yra lyg vaismedžių sodų autentiškumo ir grynumo parašas.

 

Skonis: net ir mažiausiame gurkšnyje skleidžiasi turtingas skonis, ilgai paliekantis gaivumo pojūtį bei užsibaigiantis grynomis ir sausomis natomis.

 

MAISTO IR VYNO DERINIMAS:

Extra-Brut šampanas tobulai tinka aperityvui, su paprastų skonių patiekalais, pavyzdžiui, folijoje kepta lašiša ar jautienos kepsniu.

  

TECHNINĖS DETALĖS:

 Šampano deriniui gaminti naudoja 50 % metų vyno ir 50 % rezervinio vyno.

Cukraus kiekis: 3g /l s

Brandinimas: mažiausiai 36 mėnesius horizontalioje padėtyje, kuri idealiai tinka fermentacijai ir burbuliukų formavimuisi.

Alkoholio kiekis:12 %

Laikyti galima 2-5 metus.

Fermentacija truko, kol susidarė pieno rūgštis.

Statinės: nerūdijančio plieno.