Ekologiškas ūkis La Ferme des Aulnays įsikūręs vakarų Prancūzijoje, tarp Evrano (Evran) ir Bretanės Kot Darmoro (les Côtes d'Armor en Bretagne) departamento.

ferme des aulnays ekologiškas ūkis

Du trečdalius ekologiško ūkio sudaro pievos, o likusioje dalyje auginami javai – kvietrugiai ir kiti javų mišiniai.

Kai Annie ir Jérôme  1994 metais atsikėlė į šią vietą, rado jau 25 metus čia puoselėjamus ekologiško ūkininkavimo principus, kurių laikėsi jų pirmtakai.

ferme des aulnays ekologiškas ūkis

Dabar šiedu ūkininkai laiko 45 pienines Džersių (Jersay) veislės karves, kurios iš esmės maitinasi tik žole,

ferme des aulnays ekologiškas ūkis karvės minta tik gryna žole

o tris ketvirtadalius jų pieno panaudoja ekologiško sūrio Camembert Bio gamybai.

ferme des aulnays ekologiškas ūkis Camembert sūris

ferme des aulnays ekologiškas ūkis Camember sūris

O kaip gimsta sūris?

kaip gimsta sūris Camembert ekologiškas?

Procesą sudaro 6 etapai:

1 Pieno brandinimas su pieno fermentais

brandinimas

2 Rauginimas su šliužo fermentu. Be GMO.

Rauginimas

3 Liejimas atliekamas samčiu, kad būtų išsaugota rauginta struktūra.

Liejimas sūris ekologiškas Camembert

4 Nuvarvinimas formoje.

Nuvarvinimas savaiminis formoje

5 Sūdymas Gerando druska.

Sūdymas gerando druska

6 Nokinimas trunka 3 savaites.

Nokinimas trunka 3 savaites

 Mūsų ekologiško ūkininkavimo įsipareigojimai draudžia naudoti pesticidus ir mineralines trąšas.

Visa ūkis La Ferme des Aulnays ūkio produkcija yra sertifikuota ECOCERT SAS F32600.

ekologiškas ūkis sertifikuotas

ekologiškas ūkis sertifikuotas