Risotto su jūrų dumbliais ir omarų aliejumi

Risotto su jūrų dumbliais ir omarų aliejumi
Ketvirtadienis, rugpjūčio 22, 2019

Paruošimo būdas

Jei norite paruošti risotto, kuris bus tikras siurprizas jūsų skonio receptoriams - išbandykite šį risotto su jūros dumbliais ir omarų aliejumi. Intensyvios jūros skonių natos itin išryškės švelniuose ryžiuose ir nustebins jūsų svečius. 

4 porcijoms reikės:

3 v.š. alyvuogių aliejaus

1 vnt. svogūno

2 vnt. šalotinių svogūnų

3 skiltelės česnako

1 a.š. Gerando druskos

300 g. Arborio ryžių

150 ml. sauso baltojo vyno

1 l. vandens arba daržovių sultinio

1 vnt. citrinos

50 g. parmezano sūrio

20 g. Nori jūrų dumblių

1 sauja špinatų

1 sauja graikinių riešutų

Omarų aliejaus

1. Įkaitinkite aliejų gilioje storo dugno keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėkite susmulkintą svogūną ir šalotinius svogūnus ir pakepinkite apie 4 minutes, kol jie šiek tiek suminkštės. Tada sudėkite susmulkintus česnakus ir Gerando druską, ir maišydami pakaitinkite apie 1 minutę, kol pasklis česanko aromatas.

2. Į keptuvę sudėkite nuskalautus ryžius, gerai išmaišykite, ir supilkite vyną. Leiskite ryžiams pasitroškinti apie 5 minutes, kol vynas išgaruos. 

3. Vynui išgaravus pradėkite po truputį pilti sultinį į keptuvę – pilkite po 100 ml., dažnai pamaišant, kol skystis išgaruos, ir tai kartokite kol ryžiai išvirs. 

4. Ryžiams išvirus nukelkite keptuvę nuo kaitros, įtarkuokite citrinos žievelę ir pusę parmezano sūrio ir išmaišykite. Tada suberkite Nori jūrų dumblius ir susmulkintus špinatus, gerai išmaišykite. Galiausiai paskanaukite, įberkite daugiau druskos jei trūksta, taip pat galite įspausti šiek tiek citrinos sulčių. Patiekite užtarkavę likųsį parmezano sūrį ir papuoškite graikiniais riešutais bei šlakeliu omarų aliejaus.