Vin de Tahiti - Baltasis vynas CLOS DU RÉCIF 2020 - 12%, 0,75 l

Vin_de_Tahiti_Baltasis_vynas_CLOS_DU_RÉCIF_2020_12_%_0,75_l
  • Vin_de_Tahiti_Baltasis_vynas_CLOS_DU_RÉCIF_2020_12_%_0,75_l
  • Vin_de_Tahiti_Baltasis_vynas_CLOS_DU_RÉCIF_2020

Vin de Tahiti - Baltasis vynas CLOS DU RÉCIF 2020 

Šis Clos DU RÉCIF baltasis vynas ypatingas tuo, kad gaminamas iš vienos rūšies raudonųjų vynuogių Carignan rouge, kurios gamybos procese virsta baltu gėrimu. 

12 % alk. tūrio

0,75 l

Skaityti daugiau
02224 01
10
45,00 EUR
Kiekis

Vin de Tahiti - Baltasis vynas CLOS DU RÉCIF 2020 - 12 %, 0,75 l

Tuamotu salyne, Rangiroa atole, besidriekiančiame toliau nei penki tūkstančiai kilometrų nuo artimiausio žemyno, štai kur gimsta taurieji Taičio vynai Vin de Tahiti. Gaminamas pagal protėvių sukauptą vyndarystės patirtį, šis unikalus ir nepaprastas vynas yra kruopščių ir uolių paieškų, paremtų stebėjimu ir prisitaikymu prie saugomos ir retos ekosistemos,  vaisius.

Ant koralinių rifų pagrindo dirvožemio, praturtinto natūraliu, daugiausia iš dumblių ir susmulkintų vynmedžių šakelių sudaryto komposto, papajų lapijos ir tiaros apsaugoti nuo jūrų potvynių, su pagarba gamtai puoselėjami auga vynuogienojų ūgliai. Du kartus per metus renkamas derlius - žiemą ir pietų pusrutulio vasarą - puikiai charakterizuoja įprastą tropikų žemdirbystės ritmą. Dvylika valandų per dieną saulės spinduliuose besimaudydamos vynuogės vynui suteikia su niekuo nepalyginamą kompleksišką charakterį.

DERLIAI: rankų darbas, labiausiai sunokusių vynuogių atranka 2 kartus per metus renkamas derlius - "pietų pusrutulio vasaros derlius" ir "pietų pusrutulio žiemos derlius".

APIE VYNUOGYNĄ: vynuogienojų amžius siekia nuo 15 iki 20 metų, pasodinti neskiepyti vynmedžių ūgliai, kaip buvo praktikuojama Prancūzijoje ir Europoje prieš filokseros (zool. vabzdys Phylloxera vastatrix, didelis vynuogių kenkėjas; graužia lapus ir šaknis) paplitimą. Sumažintas iš hektaro surinktų vynuogių išgaunamo vyno kiekis. Tam, kad derlių būtų galima rinkti du kartus per metus, reikia, jog vynuogienojai būtų brandaus, maždaug 10-20 metų amžiaus.

DIRVOŽEMIO TIPAS: vyrauja kalkingi dirvožemiai. Sudarytas iš suirusių madreporinių koralų skeletų, kurie suformuoja koralų rifą. Visas vynuogynas yra apželdintas (kontroliuojamas natūralus apželdinimas). Šakelės įterpiamos į dirvožemį ir susmulkinamos siekiant kiekvieno ciklo pabaigoje struktūrinti dirvožemio paviršių, kad būtų sumažintos sąnaudos. Jūros dumbliai yra vienas iš sudedamųjų dirvožemio praturtinimo papildų.

DERLIUS: nuo 20 iki 25 hl/ha priklausomai nuo sklypo.

VYNO GAMYBOS PROCESAS: renkamos vynuogių kekės su koteliais į perforuotas dėžes po 20-30 kg. Vynuogių kekės lėtai spaudžiamos pneumatiniais presais. Spaudžiant išgaunamas nedidelis kiekis sulčių. Nusistovėti  paliekama šaltai 16 valandų. Fermentacija vyksta naudojant natūraliai susidariusias mieles žemoje temperatūroje.

Fermentacija trunka nuo 15 iki 30 dienų. Perpilamas alkoholio fermentacijos pabaigoje, kad smulkios fermentavimo nuosėdos būtų išsaugotos, o stambios - pašalintos. Joks sulfitavimas nenaudojamas prieš malolaktinę fermentaciją, kuri prasideda dėl smulkių fermentavimo nuosėdų per 1-3 mėnesius. Perpylimas ir sulfitavimas vyksta malolaktinės fermentacijos pabaigoje.

Visas rūsio derlius apsaugomas inertinimo būdu naudojant CO2 ir azotą, kad būtų galima sumažinti pridedamų sulfitų kiekį. 80 % viso derliaus vyno brandinama nerūdijančio plieno talpose nuo 3 iki 6 mėnesių su smulkiomis fermentacijos nuosėdomis, taip ieškant išgauti riebios, tirštos tekstūros kompleksišką vyną. Likę 20 % derliaus vyno brandinama 4-5 mėnesius Prancūzijoje pagamintose ąžuolinėse statinėse: iš Njevro (Nièvre), Aljė (Allier). Tikslas yra išgauti subtilų medienos poskonį ir gerai struktūrizuotą vymą, kad būtų sąlygos išsiskleisti visam, kas slypi po žodžiu terroir.

Vyno rūgštis stabilizuojama laikant šaldomoje talpoje. Atliekama vienintelė didelių nuosėdų filtracija, kai vynas išpilstomas į butelius. Lengvos vyno kristalų nuosėdos gali formuotis butelio dugne dėl ilgesnio laikymo vėsioje temperatūroje.

SPALVA: labai švarios, skaidrios šiaudų spalvos

KVAPAS: nosį pasiekia kompleksiškas kvapas. Išsiskiria liepžiedžių ir verbenos natomis su lengvais prieskoniniais akcentais.

SKONIS: burnoje jaučiamą lengvą medienos poskonį papildo minerališkos koralų natos, atspindinčios vyno gimimo vietą terroir. Skonio receptoriai užliejami itin intensyviu gaivumu ir gyvumu, kas puikiai charakterizuoja šį subtilų vyną.

Patiekiamas atvėsintas, šis unikalus vynas dera prie vėžiagyvių ar žuvies patiekalų.

Tinkamas laikyti nuo 3 iki 8 metų, sendamas vynas įgauna ypač išreikštą minerališkumą.

VYNDARYS: ponas Sébastien Thépénier

Pagaminta: Domaine Dominique AUROY ūkyje, išpilstytas Domaine Archipel des Tuamotu-Ile de Rangiroa ūkyje

Vyndarys/ūkininkas
Sébastien Thépénier
Metai
2020
Vyno regionas
Rangiroa atolas, Prancūzijos Polinezija
Vynuogių veislė
Carignan rouge
Spalva
Baltasis
Talpa
0,75 l
Brandinimas
Nerūdijančio plieno ir medines statines
Vyndarystės metodas
Biodinaminė
Išskirtiniai vynai
Taip

Jums taip pat gali patikti