KATSUOBUSHI BONITO TUNO DROŽLĖS 40 G

KATSUOBUSHI 40 G

Vytintas, rūkytas ir smulkintas dryžuotasis tunas (Katsuwonus palamis).

Pagaminta Prancūzijoje.

Skaityti daugiau
01544 01
20
8,50 EUR
Kiekis

Katsuobushi bonito tuno drožlės naudojamos japoniškų udon ir soba sriubų skysčio virimui. Taip pat dera ryžių, omletų pagardinimui suteikiant išskirtinį ir nepamirštamą skonį. 

Katsuobushi yra vytinimo būdu džiovintas tunas (Katsuwonus pelamis, kartais vadinamas bonito), kuris naudojamas jį ypač plonai supjaustant. Pjaustymas įmanomas tik drožimo būdu.

Atidarius pakuotę, katsuobushi pradės oksiduotis ir sukris, o spalva taps blankesnė. Kad katsuobushi ilgiau išliktų šviežias, pašalinkite iš maišelio papildomą orą, sandariai uždarykite ir laikykite vėsioje, sausoje, tamsioje vietoje. Jei pakuotė nepritaikyta sandariam uždarymui, nedelsdami visas nepanaudotas drožles sudėkite į sandarų indą. 

Makurazaki France Katsuobushi - tai japonų projektas debiutavęs 2013 m. Bretanėje, Prancūzijoje. Tuo metu japoniška virtuvė buvo "ant bangos". O daugiau kaip 10 000 japoniškų restoranų persikėlė į Europą.

Makurazaki miestas esantis Kagoshima prefektūroje garsėja ilgapelekio tuno žvejyba jau 300 metų ir yra tikras istorijos paveldas. Makurazaki mieste pagaminama daugiausia tikrojo japoniškojo "Katsuobushi" laikantis visų protėvių tradicijų. Makurazaki France Katsuobushi projekto tikslas - pristatyti Europai ir pasauliui autentiškus "Katsuobushi" . Šiam tikslui buvo pasirinktas Concarneau miestas Prancūzijos vakaruose, Bretanėje, prie Atlanto vandenyno. Tai nedidelis žvejybos uostas, kur daugiausia gaudoma sardinės ir tunas. Todėl tai yra puiki vieta pagaminti ir perteikti vartotojui tikrąjį japonišką " Katsuobushi" išlaikant visas tradicijas.

Energinė vertė
348 kcal / 1473 kJ
Baltymų
80 g
Riebalų
3,3 g
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių
1,3 g
Angliavandenių
0 g
- iš kurių cukrų
0 g
Druskos
0,5 g