- Nauja

Kulinarinė naujovė! Bretanėje užauginta vanilė!
Vanille de Bretagne!
Tai nuostabus ir išskirtinis aistringų Bretanės sodininkų darbo rezultatas.
Jie daug širdies įdėjo perduodami ir puoselėdami tradicinę kultūrą bei Reunjono augintojų įgūdžius savoir-faire.
Tamsi ruda, riebalinga ir vanilino turtinga vanilės ankštis, dvelkianti delikačiu ir viliojančiu aromatu.
Nuostabus prieskonis jūsų saldiems ir sūriems receptams!
Užauginta Bretanėje: Cerafel, Prince de Bretagne, 8 Rue Marcelin Berthelot, 29600 Saint-Martin-des-Champs
Skaityti daugiauPenkerių metų mokymai, dalinimasis žiniomis ir įgūdžiais savoir-faire davė tikrų vaisių - prekės ženklo Prince de Bretagne Bretanės vanilė tapo realybe!
Prekės ženklas Prince de Bretagne nuolat ieško naujovių ir suka galvą, kaip praturtinti asortimentą, be perstojo naršo naujas rinkas ieškodami kuo papildyti produktų gamas.
Dar 2019 metais gimė idėja Bretanėje, šiltnamiuose, užauginti vanilę, tuo labiau, kad jau trys gamintojai buvo įsikūrę Kòt d’Armòras (Côtes d’Armor) departamente, Bretanėje. Bendradarbaujant su Les Maraîchers d’Armor kooperatyvu bei Terre d’essais eksperimentinės stoties komanda pavyko etiškai ir kokybiškai užauginti vanilę Bretanėje!
Pirmasis 2024 metų derlius dovanojo rudą, riebią, vanilino turtingą ir delikačiai kvepiančią Bretanės vanilę!
Delikatus augalas
Pomiškio augalas kvapioji vanilė (vanilinė orchidėja) nemėgsta nei per aukštos temperatūros, nei per daug šviesos... Taigi galiausiai paaiškėja, kad Bretanė yra puiki žemė šiai kultūrai augti.
Juvelyro darbas
Bretanės vanilės kultūrai puoselėti reikalingas tikras juvelyriškas įdirbis, visuose etapuose alsuojantis ramybe ir delikatumu. Tai visiško rankų darbo pareikalaujantis auginimas – nuo kiekvieno žiedelio apdulkinimo iki kiekvienos ankšties masažo, kad susibalansuotų sėklytės. Visa tai "vanilės meistrų" aukščiausios kokybės darbo ir tikslumo galioje. Itin kruopštūs ir atidūs meistrai "klausosi" augalo ir stebi jo skleidimąsi. Žinoma, kantrybė čia itin svarbi. Nuo žiedelių apdulkinimo iki rudų ankščių paleidimo į rinką praeina apie 18 mėnesių.
Puoselėti tradiciją
Tik dėl to, kad labai stipriai tikėjome tuo, ką darome, prekės ženklo Prince de Bretagne Bretanės vanilė išvydo dienos šviesą. Tai nuostabus aistringų sodininkų darbo rezultatas. Jie daug širdies įdėjo perduodami ir puoselėdami tradicinę kultūrą bei Reunjono augintojų įgūdžius savoir-faire.
KODĖL VERTA RINKTIS BRETANĖS VANILĘ?
Norėdami išsirinkti kokybišką vanilę, pirmiausia būkite tikri, kad ji skleidžia tikrą vanilės kvapą. Vanilės ankštis turi būti lengva, lanksti ir netrupėti. Kokybiškos ankšties spalva visada yra tamsi. Kuo ilgesnė ir storesnė vanilės ankštis, tuo geriau. Vadinasi, ji yra turtinga vanilino ir sėklyčių.
Bretanės vanilė atitinka visus šiuos kriterijus: derlius renkamas skinant po vieną ankštį, kai šios pasiekia optimalią brandą. Tai garantuoja išskirtinį vanilino kiekį ir intensyvų kvapą. Bretanės vanilės ankštys yra riebios, lengvos, kupinos kvapų ir skonių: norėdami išgauti didžiausią malonumą, naudokite visą vanilės ankštį!
Kulinarinės idėjos
Su kuo dera vanilė?
Vanilė suteikia unikalų aromatinį gilumą ir įprastą desertą ar patiekalą paversti kažkuo tikrai ypatingu. Tai nuostabiai įvairiapusiškas prieskonis, puikiai derantis su gausybę kitų saldžių ar sūrių ingredientų.
Saldūs deriniai:
• Šokoladas: baltasis, juodasis ar pieniškas.
• Vaisiai: raudonos spalvos vaisiai, obuoliai, kriaušės, abrikosai, citrinos, kokoso riešutai.
• Riešutai ir sėklos: migdolų, lazdyno riešutai, pistacijos.
• Kita: karamelė, kava, pralinė.
Sūrūs deriniai:
• Balta mėsa: vištiena, veršiena (balto vyno padažas Blanquette su vanile)...
• Žuvis. ir jūros gėrybės: jų patiekalams vanilė suteiks subtlaus skonio bei kvapo ir egzotinių natų ...
• Daržovės: žiediniai kopūstai, saldžiosios bulvės, morkos, moliūgai...
Mūsų patarimai ruošiant ir naudojant Bretanės vanilę
Pirmiausia aštriu peiliu perskroskite vanilės ankštį išilgai taip padalindami ją į dvi dalis. Taip galite pamatyti viduje esančias mažas sėklytes. Peilio geležte braukite išilgai ankšties puselės ir taip "susirinkite" visas sėklytes. Nugramdę sėklytes likusios vanilės ankšties neišmeskite: ją galite naudoti vaniliniam cukrui gaminti ar skystai - pieno, grietinėlės ir pan. - infuzijai paruošti. Bretanės vanilę naudokite ruošdami desertus (kremą, putėsius, ledus, pyragus, tartas ir t.t.) ar kokteilius (ypač tinka egzotinių vaisių deriniuose). O jei ieškote ir norite originalumo, panaudokite vanilę gamindami padažus, baltos mėsos patiekalus, keptą žuvį ar daržoves, ir ypač drąsius sūrius patiekalus!
Laikymo sąlygos
Vanilės ankštis laikykite vėsioje, sausoje ir tamsioje vietoje. Ankštis galit įvynioti į plastiko plėvelę ir įdėti į hermetišką indą - taip ankštis ilgiau išsilaikys šviežia ir nesudžius. Tinkamai laikomos vanilės ankštys išlieka minkštos, šiek tiek lipnios prisilietus.Taip gali būti išlaikomos net kelerius metus.
Šefo patarimai
Ką daryti su panaudota Bretanės vanilės ankštimi?
Vanilinis cukrus: panaudoję sėklytes, jūs likusią vanilės ankštį galite įdėti į cukraus indelį ir taip pasigaminti vanilinio cukraus. Kitas sprendimas: pašaukite vanilės ankštis į žemos temperatūros (didžiausia 50 °C) orkaitę 10 iki 15 minučių. Leiskite atvėsti ir sumalkite ankštis - išgausite vanilės miltelius, kuriuos galėsite naudoti įvairiems receptams.
Užauginta Bretanėje: Cerafel, Prince de Bretagne, 8 Rue Marcelin Berthelot, 29600 Saint-Martin-des-Champs
Jums taip pat gali patikti