- Greitai bus

Muskato riešutai surinkti rankomis. Viduje rasite nedidelę trintuvę.
Skaityti daugiauMuskato riešutas kilęs iš Molukų salų (Indonezija), kitaip dar vadinamų „Prieskonių salomis“. Šį prieskonį XVI amžiuje į Europą atvežė arabai.
Šiandien jis laikomas vienu brangiausių prieskonių pasaulyje. Visžaliai lapuočiai muskato riešuto medžiai gali išaugti iki 20 m aukščio. Medis subrandina iki 2000 vaisių. Šis prieskonis turi malonų kvapą, skonis pradžioje švelnus, vėliau tampa aštrus.
Muskatai populiarūs tarp viso pasaulio virėjų. Jie naudojami saldiems pudingams, kremams, saldumynams, kepiniams, kompotams, ledams, plaktai grietinėlei, varškės patiekalams, uogienėms, keptiems obuoliams ruošti. Tai pat jo dedama į įvairius mėsos ar vegetariškus patiekalus.
Gamintojas: Albert Menes, Prancūzija.
Jums taip pat gali patikti