

Lucques iš Langedoc (Langedoko) alyvuogės
Skaityti daugiauSudedamosios dalys: Juodosios alyvuogės 91%, Alyvuogių aliejus, druska, Provanso žolelės (Rozmarinas, Čiobreliai, Raudonėlis, Mairūnas, bazilikas).
Iš Oulibo alyvuogių aliejaus kooperatyvo
Išskirtinai Oksitanijoje auginamos ir rankomis surenkamos Lucques alyvuogės yra laikomos unikaliomis. Jos išsiskiria pusmėnulio forma ir dar yra vadinamos žaliuoju deimantu. Lucques alyvuogę lengva atpažinti: mažas kauliukas, švelnus ir sultingas minkštimas. Malonaus skonio, jaučiamas subtilus sviestiško avokado ir šviežių lazdyno riešutų poskonis. Šios alyvuogės yra tikras gastronomijos perlas, kurį galima sutikti ir žymiausių Prancūzijos šefų virtuvėje!
Pelniusios apdovanojimų nacionaliniuose konkursuose, tarp kurių atskiro paminėjimo vertas bendrasis žemės ūkio konkursas Paryžiuje (Concours Général Agricole de Paris), žaliosios ir juodosios Lucques alyvuogės vertinamos tiek kaip užkandis, tiek aliejaus gamyboje. Iš tiesų, Lucques derliaus alyvuogių aliejus pasižymi kompleksišku džiovintų vaisių, migdolų ir lazdyno riešutų aromatais, prie kurių prisideda vaisiškumo užuomina – dėl subtilaus skonio tinkamas naudoti ir prie desertų.
Gamintojas: L'oulibo, Prancūzija
Jums taip pat gali patikti