

100 % Malbec veislės vynuogių vynas
Gurkšnis natūralumo!
- Be pridėtinių sulfitų -
SKONIS: prieskoninis, struktūriškas, ilgai išliekančio poskonio.
MAISTO IR VYNO DERINIMAS: raudona mėsa, prieskoningi patiekalai.
PATIEKTI: 15-17 °C temperatūros.
DEKANTUOTI: bent pusę valandos prieš patiekiant.
Tai itin mažas cuvée, iš kurio pagaminama vos 1100 butelių vyno, pavadinto tuo pačiu vardu kaip ir sklypas parcelle, kur auginamos Malbec veislės vynuogės.
Vynas gaminamas moliniuose 1600 litrų talpos induose, fermentacija vyksta tik su natūraliai susidariusiomis mielėmis, ir 2 metus brandinamas amforose. Išpilstant į butelius sulfitai nenaudojami, o vynas neskaidrinamas nei filtruojamas.
13,5 % alk.
0,75 l
Skaityti daugiauChâteau Le Geai vyno ūkyje biodinaminį raudonąjį vyną BLEUE gamina vyndarys Henri Duporge.
Vynuogyno šlaitai, atsigręžę į pietus ir į pietryčius driekiasi virš Isle upės. Žemė dovanoja idealią kompoziciją augti vynuogienojams ir nokinti jų vaisius: molingas dirvožemis su smėlingais intarpais. Vynuogyną juosia gyvatvorės, pievos, miškai ir gausybė vaismedžių.
Pats Henri prižiūri darbus vynuogyne, vyno gamybą ir brandinimą. Jau apie dešimtmetį savo ūkį puoselėja pagal ekologiškos ir biodinaminės žemdirbystės principus (Demeter sertifikacija) ir išgauna elegantiškus, vienetinius vynus, pagamintus laikantis tradicijų ir pagarbos gamtai.
Dalį žemės apdirba su arkliu, ir tik labai taupiai naudoja iš vulkaninės uolienos paimtą sierą, o žemė ir vynuogienojai prižiūrimi nenaudojant jokių cheminių priemonių nei insekticidų.
Visa Henri Duporge sukurta vynų gama yra tobulai harmoninga, pasižyminti vaisiškumu ir puikiai atskleidžianti savo augimvietės terroir dvasią.
BLEUE - 100 % Malbec veislės vynuogių raudonasis vynas be pridėtinių sulfitų.
Tai itin mažas cuvée, iš kurio pagaminama vos 1100 butelių vyno, pavadinto tuo pačiu vardu kaip ir sklypas parcelle, kuriame auginamos Malbec veislės vynuogės.
Į pietų pusę atsigręžusio Isle upės slėnyje besidriekiančio vynuogyno dirvožemis pasižymi mėlynojo molio priemaišomis, dėl kurių Malbec veislės vynuogės itin gražiai subręsta ir sunoksta.
Vynas gaminamas moliniuose 1600 litrų talpos induose, fermentacija vyksta tik su natūraliai susidariusiomis mielėmis, ir 2 metus brandinamas amforose. Išpilstant į butelius sulfitai nenaudojami, o vynas neskaidrinamas nei filtruojamas.
Bleue - itin dailus butelis rankomis užantspauduotu vaškiniu kamščiu, kurio mėlyna spalva primena prieskoninį Malbec vynuogių charakterį.
Ragauti tinka ir dabar, tik pirma reikia bent 1 ar 2 valandas dekantuoti. Arba galite palaikyti rūsyje dar kokius 5 ar daugiau metų...
Tikras auksakalio darbas, kurį kaip pasišventęs kunigas atlieka Henri Duporge.
Apie CHÂTEAU LE GEAI ūkį...
2000 metais Henri Duporge perima šeimos vynuogyną, esantį Bayas kaimelyje, šiaurės Liburnė (Libournais) komunoje, tiesiai virš Saint-Emilion ir Pomerol miestelių, ir ten įkuria Château Le Geai vyno ūkį, kurį puoselėja biodinaminės žemdirbystės principais, yra įgijęs Demeter sertifikaciją.
Tai labai sena valda, o to įrodymas yra Henri prosenelė Mimi Ronqueille, čia jau gaminusi vyną!
Anksčiau žmonės versdavosi keliomis veiklomis jas derindami tarpusavy: augindavo avis, arklius, kitus gyvūnus. Šiandien ūkyje taip pat tęsiama ši tradicija ir stengiamasi išlaikyti augalinę įvairovę: gyvatvores, pievas ir vaismedžių giraites, kurios supa vynuogyną.
18 ha ploto vynuogyne Henri augina Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carménère, Malbec ir Merlot veislės vynuoges.
Aistringas vyndarys pats prižiūri visus darbus vynuogyne, vyno gamybą ir brandinimą.
Jis išgauna elegantiškus, vienetinius vynus, pagamintus laikantis tradicijų ir pagarbos gamtai. Dalį žemės apdirba su arkliu, ir tik labai taupiai naudoja iš vulkaninės uolienos paimtą sierą, o žemę ir vynuogienojus prižiūri nenaudodamas jokių cheminių priemonių nei insekticidų.
Vynuogės auga mėgaudamosios gausiais saulės spinduliais ir apsuptos turtingos augalijos. Derlių renka rankomis.
Vyną CHÂTEAU LE GEAI ūkyje gamina pagal Bordo (Bordeaux) regione paplitusius tradicinius gamybos metodus:
„pigeage“ – spaudimo būdas naudojant „pigeage“ įrankį, skirtą grūsti, spausti vynuoges;
„remontages“ – misos maišymo metodas,
„délestages“ – tai alkoholio fermentacijos metu vykdomas procesas: vyninės vynuogės yra ne spaudžiamos, o paliekamos statiškai nuvarvėti, kad būtų galima pagaminti iš lašelių gaunamą vyną, ir naudojant tik natūraliai susidariusias mieles.
Skirtingų rūšių vynuogių vynas gaminamas atskirose, mažesnėse talpose, vėliau paliekamas „ilsėtis“ amforose ar statinėse.
HENRI DUPORGE yra visiškai atsidavęs savo amatui ir nuolat ieško būdų patobulinti iš savo protėvių paveldėtus tradicinius gamybos metodus savoir-faire. Jis sumažino iš hektaro vynuogių išgaunamo vyno kiekį, o tai suteikia galimybę išgauti dar kokybiškesnį ir sodresnį vyną.
Jis yra tikras meistras ir puikiai suvaldo visus vyno gamybos procesus.
Ar tai būtų vynas iš skirtingų vynuogių veislių derinių, ar „grynieji“ cuvées vynai, viskas visada sudėliota sudėliota tobulai, dvelkia natūralia elegancija ir pasižymi neapsakomu gardumu.
Ne taip paprasta viso to pasiekti.
Vyndarys HENRI DUPORGE leidžia skleistis visiems vaisiškiems aromatams kompleksiškuose vynų deriniuose taip išgaudamas unikaliu charakteriu pasižyminčius vynuogių gėrimus.
Vynai turi saugomą kilmės vietos nuorodą (AOC) Bordeaux Supérieur.
Vynas pagamintas ir išpilstytas ūkyje vigneron Henri Duporge, Château Touzet | Château Le Geai, 33230 Bayas, Prancūzija.
Jums taip pat gali patikti