Ėrienos nugarinė su konjako ir Dijon garstyčių padažu

Ėrienos nugarinė su konjako ir Dijon garstyčių padažu
Ketvirtadienis, rugpjūčio 22, 2019

Jei norite paskanauti restorano lygio patiekalo neišėjus iš namų, tuomet šis ėrienos nugarinės su kojako ir dijon garstyčių padažu receptas būtent jums. Nesudėtingas ir greitai paruošiamas patiekalas sužavės jūsų svečius, sultingos ėrienos ir dijon garstyčių derinys nepaliks abejingų. 

Reikės:

400 g. ėrienos nugarinės su šonkauliais

Alyvuogių aliejaus su pankoliu

Druskos

Juodųjų pipirų

2 v.š. sviesto (kepimui)

Padažui:

2 šalotinių svogūnų

2 v.š. konjako

1 v.š. Dijon garstyčių

100 ml. grietinėlės

1 a.š. rozmarino

2 v.š. tarkuoto kietojo sūrio (pvz. Parmigiano)

Druskos ir pipirų

1. Ant viryklės įkaitinkite tuščią ketaus keptuvę ant vidutinio kaitrumo kaitlentės. 

2. Mėsą apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir ištepkite, kad aliejus tolygiai padengtų visą mėsos paviršių. Negailėdami apibarsykite mėsą su druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. 

3. Keptuvei įkaitus įdekite į ją sveistą. Kai jis išsilydys sudėkite mėsą ir gerai apskrudinkite visą paviršių (apie 4-6 minutes kiekvieną pusę). Kai mėsa gražiai apskrus ir susiformuos ruda plutelė išimkite ją is keptuvės, uždenkite su folija ir palikite ją šiek tiek atvėsti. 

4. Keptuvėje kurioje kepė mėsa bus likęs pagrindas mūsų padažui. Keptuvę dėkite ant vidutinio kaitrumo kaitlentės, į ją sudėkite smulkiai pjaustytus šalotinius svogūnus. Apkepkite juos apie 5 minutes, iki kol pradės ruduoti. 

5. Į keptuvę supilkite konjaką ir su jo pagalba nugramdykite prikepusius gabalėlius nuo keptuvės paviršiaus, būtent juose yra tikra skonių bomba. Pavirkite apie 2 minutes, kad išgaruotų alkoholis. Supilkite grietinėlę ir sudėkite Dijon garstyčias ir lėtai pavirkite, kol padažas taps pakankamai tirštas, apie 5 minutes. Tuomet sudėkite tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite. Galiausia suberkite smulkintą rozmariną, dar šaukštą konjako, bei druskos ir pipirų pagal skonį. 

6. Patiekite ėrieną lekštėje, puoštoje su šiek tiek padažo ir mėgstamomis daržovėmis. Bon apetit!