Reikės:
500 g. šviežių mažų bulvyčių
1 žiupsnelis druskos ir pipirų
1 žiupsnelis Espeleto aitriųjų paprikų prieskonių
1 ryšulėlis svogūnų laiškų
2 šakelės šviežių petražolių
1 v.š. „Savora“ prancūziškų garstyčių
2 skiltelės česnako
2 v.š. baltojo vyno acto
1 v.š. ekologiško obuolių acto
2 v.š. gero alyvuogių aliejaus
2 šakelių šviežių krapų
Paruošimas:
1. Gerai nuplaukite bulves ir supjaustykite jas į maždaug 1cm riekeles. Sudėkite į puodą su vandeniu ir druska ir užvirkite. Bulves virkite apie 10 – 15 minučių. Kai jos išvirs išpilkite karštą vandenį ir nuskalaukite jas su vėsiu vandeniu, kad sustabdytumėte jų virimą. Palikite jas nudžiūti.
2. Kol bulvės džiūsta pasiruoškite padažą. Į dubenėlį sudėkite garstyčias, smulkintą česnaką, druską, pipirus, baltojo vyno actą ir obuolių actą ir viską gerai išmaišykite. Tada, bemaišant po truputį pilkite alyvuogių aliejų, kad jis įsimaišytų į padažą. Galiausiai įmaišykite ir smulkintus krapus.
3. Paskanaukite ir įsidėkite daugiau druskos jei trūksta sūrumo, pipirų arba garstyčių – aštrumui, ar acto – rugštumui. Įmaišykite padažą į išvirusias bulves, taip pat suberkite ir smulkintus svogūnų laiškus bei smulkintas petražoles.
4. Patiekite šiltas, atvėsusias arba atšaldytas, apibarstytas su Espleto aitriųjų paprikų prieskoniais. Taip pat nepamirškite, kad kuo ilgiau bulvės stovės – tuo daugiau skonio į jas įsigers. Paruoštas salotas galite laikyti uždarame inde šaldytuve iki 4 dienų.