L'oulibo - Juodosios alyvuogės Lucques - 200 g
L'oulibo - Juodosios alyvuogės Lucques - 200 g
Lucques iš Langedoc (Langedoko) alyvuogės
Skaityti daugiau10
L'oulibo - Juodosios alyvuogės Lucques - 200 g
Sudedamosios dalys: Juodosios alyvuogės 91%, Alyvuogių aliejus, druska, Provanso žolelės (Rozmarinas, Čiobreliai, Raudonėlis, Mairūnas, bazilikas).
Iš Oulibo alyvuogių aliejaus kooperatyvo
Išskirtinai Oksitanijoje auginamos ir rankomis surenkamos Lucques alyvuogės yra laikomos unikaliomis. Jos išsiskiria pusmėnulio forma ir dar yra vadinamos žaliuoju deimantu. Lucques alyvuogę lengva atpažinti: mažas kauliukas, švelnus ir sultingas minkštimas. Malonaus skonio, jaučiamas subtilus sviestiško avokado ir šviežių lazdyno riešutų poskonis. Šios alyvuogės yra tikras gastronomijos perlas, kurį galima sutikti ir žymiausių Prancūzijos šefų virtuvėje!
Pelniusios apdovanojimų nacionaliniuose konkursuose, tarp kurių atskiro paminėjimo vertas bendrasis žemės ūkio konkursas Paryžiuje (Concours Général Agricole de Paris), žaliosios ir juodosios Lucques alyvuogės vertinamos tiek kaip užkandis, tiek aliejaus gamyboje. Iš tiesų, Lucques derliaus alyvuogių aliejus pasižymi kompleksišku džiovintų vaisių, migdolų ir lazdyno riešutų aromatais, prie kurių prisideda vaisiškumo užuomina – dėl subtilaus skonio tinkamas naudoti ir prie desertų.
Gamintojas: L'oulibo, Prancūzija
L‘OULIBO
Kooperatyvas
Pirmiausia - žmogus!
L’Oulibo - tai pirmiausia žmonės, kuriuos vienija ta pati aistra vietovei, kurioje gyvena, saugomoms ir puoselėjamoms tradicijoms ir iš kartos į kartą perduodamoms žinioms bei įgūdžiams savoir-faire. Bendradarbiavimo esmė yra žmonės!
KOOPERATYVAS YRA VIENINGAS IR DARNUS VERSLAS
kuris vietiniams regiono gamintojams suteikia galimybę pragyventi iš savo veiklos ir uždirbti iš savo darbo bei sukauptos patirties bei įgūdžių savoir-faire.
Beveik 1000 narių vienijantis kooperatyvas l'Oulibo alyvuoges surenka iš trijų departamentų: Odo (l'Aude),Hero (l’Hérault) ir Rytų Pirėnų (Pyrénées-Orientales) ir tai reiškia, kad produktai yra 100 % vietinės kilmės. L'Oulibo kooperatyvas yra įsipareigojęs taikyti priimtoje chartijoje nustatytus labai aiškius kokybės reikalavimus: gaminti kokybiškus produktus, užtikrinti savo nariams gerą atlygį, taikyti investavimo politiką, kad L'Oulibo kooperatyvas būtų sėkmingas ir taptų darbo įrankiu, pritaikytu gaminti ir parduoti naujausias žemės ūkio maisto produktų normas atitinkančius gaminius, eitų apgalvotos žemdirbystės keliu, užtikrintų Oksitanijos (Occitanie) regione alyvmedžių auginimo plėtojimą ir tęstinumą.
ISTORIJA
Įkurtas 1942 metais, šiandien alyvuogininkystės sektoriuje l'Oulibo yra pats didžiausias kooperatyvas Odo (Aude) departamente. Dėl didelių 1956 metais užklupusių šalčių, buvo sunaikinta didžioji dalis Prancūzijoje auginamų alyvmedžių, l'Oulibo daug prisidėjo prie to, kad šioji kultūra toliau būtų auginama Odo (Aude) departamente. Kooperatyvas alyvuoges surenka iš trijų departamentų: Odo (l'Aude), Hero (l’Hérault), Rytų Pirėnų (Pyrénées-Orientales). Nuo vaisiaus iki aliejaus - susipažinkite su alyvuogių augintojų darbu, aliejaus spaudėjų darbu... ir sekite visus transformacijos etapus iki mūsų produktų atvykimo į krautuvėlę.
Kooperatyve puoselėjamos vertybės
1940 metais bendros idėjos ir aistros vedami gamintojai nusprendė įsteigti l'Oulibo kooperatyvą. Šiandien l'Oulibo priskaičiuoja 840 narių, kurie toliau laikosi kooperatyvą jungiančių vertybių - dalinimosi, bendrumo, komandinė dvasia ir meilė šiam tūkstantmečiui medžiui Alyvmedžiui.
L'Oullibo alyvuogių aliejui ir valgomojų alyvuogių paruošimui naudoja vietinės kilmės alyvuogių rūšis: Lucques, Bouteillan, Olivière, Aglandau ir Picholine. Produktų kokybė dažnai įvertinama įvairiuose nacionaliniuose konkursuose, pavyzdžiui, visuotinėje žemės ūkio parodoje Paryžiuje.
Mūsų malūnuose išspaustus alyvuogių aliejus vertina patys garsiausi prancūzų gastronomijos meistrai Robuchon, Goujon, Bocuse ar Ducasse.
VIDURŽEMIO JŪROS REGIONO ALYVMEDŽIO ISTORIJA
Šimto metų senumo alyvmedis dar tebėra vaikas
Alyvmedžio istorija prasidėjo Graikijoje 37 000 metų prieš mūsų erą. Išgyvenęs paskutinius ledynmečius, kilmės ištakose buvo jis laukiniu krūmu oleastru - laukiniu alyvmedžiu. Jau 7000 metų Prancūzijoje, jis yra Viduržemio jūros pakrantės peizažo dalimi.
Priskaičiuojama apie 830 milijonų auginamų alyvmedžių visame pasaulyje, iš kurių 90 % auga Viduržemio jūros pakrantėse.
Tipinis garigos - Viduržemio jūros pakrantėms būdingos klintinės, sausos ir saulės kaitinamos aplinkos - augalas puikiai atlaiko sausrą, o šalčiui neatsparus. Puikiai auga net pačiose vargingiausiose žemėse, akmeninguose dirvožemiuose, mat šaknys gali pasiekti net 6 metrų gylyje esantį vandenį.
Alyvmedis auga lėtai, pirmuosius vaisius duoda apie 5-7 metus (priklauso nuo rūšies) ir tik apie 10 gyvenimo metais subręsta duoti didžiausią galimą derlių, kuriuo galima džiaugtis maždaug 150 metų, o vėliau jo derlingumas menksta. Palankiomis sąlygomis augdamas alyvmedis gali sulaukti ir tūkstančius metų.
GAMYBOS ETAPAI
1 etapas
Atvykimas į kooperatyvą
L'Oulibo renkasi tik 100 % Prancūzijoje užaugintas alyvuoges, nenaudoja konservantų. Per metus pagamindamas apie 450 tonų alyvuogių konservų, savo gamybos apimtimi kooperatyvas l'Oulibo šiandien yra viena didžiausių prancūziškų alyvuogių konservų įmonė ir pati didžiausia pasaulyje LUCQUES rūšies alyvuogių gamintoja.
Į malūną atvežtos alyvuogės yra surinktos tą pačią dieną. Alyvuogių augintojai vaisius transportuoja plastikinėse atvirose dėžėse, kuriose oras laisvai cirkuliuodamas apsaugo vaisius nuo perkaitimo.
Vos atvykusias alyvuoges peržiūri, išrenka lapus, pasveria. Suklasifikuotos pagal rūšį ir pagal kilmės vietą, alyvuogės yra perrenkamos rankomis, kad būtų išimami sugedę vaisiai, paskui suberiamos į statinį ar vibruojantį rėtį, kuriame mechaniškai kalibruojamos, kad gamyboje naudotume vienodo dydžio alyvuoges. Iki paruošimo alyvuogės negali būti sandėliuojamos ilgiau nei 48 valandas.
2 etapas
Aitrumo pašalinimas
Kad galėtume valgyti alyvuoges, pirmiausia reikia pašalinti jų aitrumą. Dėl to jos yra dešimčiai valandų panardinamos į šarminį tirpalą: „oliviną“. Tai itin subtili proceso dalis, reikalaujanti daug žinių, įgūdžių ir praktikos savoir-faire, mat mirkymo laikas ir šio šarminio tirpalo sudėtis priklauso nuo kelių sąlygų - alyvuogių temperatūros ir jų prisirpimo stadijos....
Kiekvienas gamintojas turi savo receptą ir skonį: truputį sodos, medžio anglies arba sūrymo patiems kantriausiems!
3 etapas
Užpylimas sūrimu
Keletą kartų nuskalautos švariu vandeniu, alyvuogės užpilamos sūrymu: šiame mišinyje iš itin kokybiško vandens ir jūros druskos, alyvuogės mirkomos apie 10 dienų. Šioje proceso dalyje jos gali būti paskanintos čiobreliais, lauro lapeliais, baziliku, pankoliu ar pipirais...
Po visų šių etapų, alyvuogės laikomos šaltoje patalpoje, kad būtų užtikrinta kuo geresnis produkto išlaikymas. Jos gali būti supakuojamos ir vartojamos šviežios arba pasterizuotos, kad būtų galima ilgiau išlaikyti.
LUCQUES ALYVUOGĖS IŠ LANGEDOKO (LANGEDOC)
l'Oulibo tapatybė
Išskirtinai Oksitanijoje auginamos ir rankomis surenkamos Lucques alyvuogės yra laikomos unikaliomis. Vadinamos „žaliuoju deimantu“, jos išsiskiria pusmėnulio forma. Lucques alyvuogę lengva atpažinti: mažas kauliukas, švelnus ir sultingas minkštimas. Malonaus skonio, jaučiamas subtilus sviestinis avokado ir šviežių lazdyno riešutų poskonis. Šios alyvuogės yra tikras gastronomijos perlas, kuris puikuojasi ir žymiausių Prancūzijos šefų virtuvėje!
Pelniusios apdovanojimų nacionaliniuose konkursuose, ypač verta pažymėti visuotinę žemės ūkio parodą Paryžiuje, šios alyvuogės, žaliosios ar juodosios, yra labai vertinamas užkandis, kaip ir iš jų spaudžiamas aliejus. Iš tiesų, Lucques derliaus alyvuogių aliejus pasižymi kompleksišku džiovintų vaisių, migdolų ir lazdyno riešutų aromatais, kuriuos papildo vaisiškumo užuomina – dėl subtilaus skonio tinkamas naudoti ir prie desertų.
- Energinė vertė
- 688 kJ / 167 kcal
- Baltymų
- 1,6 g
- Riebalų
- 16 g
- - iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių
- 2,9 g
- Angliavandenių
- 3 g
- - iš kurių cukrų
- 0,5 g
- Druskos
- 4,8 g
Jums taip pat gali patikti