- Nauja

Biodinaminis raudonasis vynas
- Be pridėtinių sulfitų -
LES CAPRICES
Cadillac-Côtes de Bordeaux
100 % Merlot
Patiekti 16/18°C temperatūros
Gamintojas: Yorick & Sophie Lavaud, Domaine les Carmels, 33550 Langoiran (Prancūzija).
Skaityti daugiauBiodinaminis raudonasis vynas
- Be pridėtinių sulfitų -
LES CAPRICES
su saugoma kilmės vietos nuoroda Cadillac-Côtes de Bordeaux
100 % Merlot
Les caprices savybės: Gėlių aromatai - Kaulavaisių natos - Saldūs prieskoniai - Lengvas ir vaisiškas vyna
Gamyba: Apytiksliai 10 000 butelių
"Puikus, nesudėtingas, stuktūriškas" pasak kai kurių profesionalų
Patiekti 16/18°C temperatūros
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Apie Domaine les Carmels:
su saugoma kilmės vietos nuoroda: Cadillac-Côtes de Bordeaux
Vynuogyno plotas: 5,43 hektarai
Vynuoynų sodinimo tankumas:
0,66 ha iki 3300 pėdų/ha, senesni nei 30 metų vynuogynai
4,77 ha iki 5500 pėdų/ha, senesni nei 20 metų vynuogynai
Auginamos vynuogių veislės: 85 % Merlot, 10 % Cabernet Franc ir 5% Cabernet Sauvignon
Vietovė:
Pasak šio krašto žmonių: „Ji įsimylėjusi, tavo žemė, Sofi!“, tikrąją ta žodžio prasme, ji prilipusi prie batų!
Iš tiesų, dirvožemyje vyrauja molis: baltas, žalias, raudonas ar rudas. Tačiau, kaip įprasta šioje srityje, terroir yra labai įvairus su kalkakmenio ir kitomis žvyringo dirvožemio zonomis. Bet kokiu atveju čia puikus dirvožemis, sprendžiant iš vynmedžių įsišaknijimo, kurį pastebėjome atliekant rūsio paruošimo darbus: 8m gylyje molis apaugęs šaknimis !
Vynuogių auginimo kultūra:
Nuo 2010 m. vynuogynas yra įsipareigojęs laikytis ekologiško auginimo principų ir yra sertifikuotas Qualisud. Atiduodame daug jėgų kokybiškam dirvos paruošimui ir stengiamės išsaugoti vešlią žolę, kuri kartu su moliu skatina vynmedžio augimo procesą. Vynmedžius formuojame dvipečio kordono principu ir atliekame visas žaliąsias operacijas, kurios reikalingos aukštos kokybės vynuogėms gauti (šakelių šalinimas, pririšimas, lapų nuėmimas ir, jeigu reikia, retinimas).
Vyno gaminimo procesas: derliaus nuėmimo data nustatoma ragaujant uogas.
Darbas mūsų gravitaciniame rūsyje priklauso nuo surinktų vynuogių savybių ir nuolatinės degustacijos. Mes ieškome tinkamos ekstrakcijos, siekdami sumažinti taninų dominavimą ir išsaugoti lengvumo pojūtį. Be pridėtinės sieros. Nusprendėme šį cuvée brandinti talpose trumpą laiką, kad atskleistume mūsų terroir subtilumą ir gaivumą.
ES žemės ūkis FR-BIO-16
DOMAINE LES CARMELS
Vyndariai - Yorick et Sophie Lavaud
1 Ter impasse Martindoit 33550 Langoiran, Prancūzija