Konjakas
Prancūziški konjakai su saugoma Cognac Grande Champagne kilmės vietos nuoroda (AOP).
Mūsų turimi konjakai idealiai tinka kokteiliams, išsaugant autentišką konjako skonį. Gali būti geriamas grynas arba maišomas su toniku ar net imbieriniu ale kartu su ledukais, gaiviam aperityvui.

Subcategories
Dažniausiai užduodami klausimai
Kaip geriamas konjakas?
Konjakas gali būti geriamas grynas arba maišomas su toniku ar net imbieriniu ale kartu su ledukais, gaiviam aperityvui.
Iš ko pagamintas konjakas?
Konjakas pagamintas iš vynuogių, kurios auginamos Prancūzijos konjako (Cognac-Prancūzijos miestas Šarantos departamente) regione.
Kuo skiriasi konjakas nuo armanjako?
Armanjakas nuo konjako skiriasi tuo, kad armanjakas pagamintas griežtai reguliuojamame regione Prancūzijoje, Armanjake. Gamybai yra naudojamos tų pačių veislių vynuogės kaip ir naudojamos konjakui, bei taip pat yra brandinamas ąžuolo statinėse. Armanjako išskirtinumas yra tame, kad jis distiliuojamas vieną kartą kolonos formos distiliavimo aparatu, o konjakas distiliuojamas du kartus puodo formos distiliavimo aparatu .
Kuo skiriasi konjakas nuo brendžio ?
Konjakas yra gaminamas distiliuojant baltą vyną, pagamintą tik iš įstatymu numatytų vynuogių rūšių, kurios augo šešiose regiono zonose, taip pat konjakas gali būti daromas tik Cognac miesto apylinkėse Prancūzijoje. O brendis neturi tokių griežtų apribojimų ir yra gaminamas distiliuojant vyną.