Antiena
Klasikinis prancūziškas skonis ! Pasimėgaukite foie gras (ančių kepenėlėmis), rupiuoju antienos paštetu, troškintomis antienos blauzdelėmis ar tiesiog paįvairinkite savo maisto suošą su antienos taukais ar spirgučiais !
Subcategories
Dažniausiai užduodami klausimai
Kuo skiriasi apdorotos cuit (virtos, keptos, dar vadinamos konservais) ančių kepenėlės Foie gras nuo pusiau apdorotų mi-cuit?
Didžiausias skirtumas slypi skonyje ir tekstūroje. Pusiau apdorotų mi-cuit foie gras ančių kepenėlių skonis yra ryškesnis, o tekstūra tirpstanti fondant.
Ančių kepenėlės Foie gras konservai ruošiami aukštesnėje nei 90 °C temperatūroje, o mi-cuit - daug žemesnėje, nuo 70 iki 85 °C temperatūroje. Tokia apdorojimo technika padeda išsaugoti visus skonius, ančių kepenėlės foie gras išlaiko savo rožinę spalvą. Tuo pačiu, taip paruoštos ančių kepenėlės foie gras gali būti saugomos daug trumpiau nuo dviejų-trijų savaičių iki 6 mėnesių.
Kodėl ančių kepenėlių Foie gras nedera tepti?
Kad ir su kuo nuspręstumėte valgyti ančių kepenėles foie gras, jas tepti taip, lyg teptumėte sviestą ar kokį paprastą kaimišką paštetą yra didelė klaida! Tai rodo pagarbos trūkumą kilniam ir subtiliam produktui, todėl tepti yra draudžiama!
Kaip valgomos mi-cuit ančių kepenėlės Foie gras?
Ančių kepenėlės Foie gras pjaustykite maždaug 1 cm storio riekėmis, išdėliokite į šaltą lėkštę arba tiesiai ant skrebučių (bet netepkite!).
Aperityvui numatykite apie 50-70 g ančių kepenėlių foie gras vienam asmeniui, o jei patieksite kaip pagrindinį patiekalą, tuomet apie 100-130 g.
Užkandžiams galite patiekti stikliniuose indeliuose arba paprasčiausiai ant skrebučių, truputį apibarstyti Gerando druskos kristalais ar Sičuano pipirais, arba patiekti su figų konfi ar čatniu, karamelizuotais svogūnais arba meduolinės duonelės trupinėliais. Puikiai dera su šampanu ar saldžiu baltuoju vynu, pavyzdžiui iš Jurançon regiono. Taip pat galime patiekti kaip pirmąjį patiekalą su salotomis, arba su vaisiais ar čatniais. Vieni labiau mėgsta ančių kepenėles patiekti užkandžiams, o kiti - kaip pagrindinį patiekalą.