Japoniški produktai

Manęs dažnai paklausia, ką bendro turi japoniška virtuvė su produktais iš Prancūzijos. Iš pirmo žvilgsnio tai yra du nesuderinami dalykai, tačiau labai artimi man ir „MiamMiam“ parduotuvei.

 Skaityti daugiau

Subcategories

Pirma, prancūzams, kaip ir japonams, ypač svarbus geras, šviežias bei kokybiškas maistas. Antra, Bretanės regiono ir japonų virtuvėje dominuoja žuvis ir jūros gėrybės. Trečia, esu didelis japoniškos virtuvės aistruolis ir su malonumu dalinuosi savo žiniomis su aplinkiniais. Todėl labai nesunku atspėti, kaip į „MiamMiam“ lentynas atkeliavo japoniški produktai.

Dauguma japoniškų produktų atkeliauja iš Prancūzijoje įsikūrusios japoniškų produktų įmonės Nishikidori, kurios įkūrėjas yra Olivier Derenne. Jo patirtis su šiais produktais siekia net 25 metus, o japoniškais produktais aprūpina visus Prancūzijos restoranus.

Katsuobushi traškučiai atkeliauja iš Prancūzijoje veikiančios Makurazaki, kurioje dirba vien japonai, o įmonei vadovauja bretonas, 8 metus gyvenęs Japonijoje.