Lambigas

Lambig de Bretagne - tai Bretanės obuolių sidro degtinė, arba trumpiau tariant lambigas. Bretanės rytuose dar vadinamas Fine de Bretagne. Pavadinimas lambig šiam gėrimas prigijo dėl varinių alembikų, kuriais distiliuojamas obuolių sidras virsta gėrimu vėliau brandinamu ąžuolo statinėse.

Subcategories

Klasikinis lambigas brandinamas 3 metus. Jis pasižymi šviežių obuolių kvapu ir švelniomis medienos natomis. Dažnai naudojamas virtuvėje patiekalus praturtinant kvapais arba juos flambiruojant (blynus, jūrų šukutes, ...).

 Lambigas Hors d'âge, brandinamas mažiausiai 7 metus. Taip jis įgauna švelnų prieskoninį medienos aromatą, o gomurį pamalonina „apvaliu“ skonis. Dažniausiai ragaujamas po valgio – pagerinti virškinimą.