Beaujolais

Božolė vynui dedikuota Jauno božolė diena švenčiama kiekvienais metais trečiąjį lapkričio ketvirtadienį. Vien šiai dienai pagaminama...

Skaityti daugiau

 

Božolė vynas

Subcategories

Božolė vynui dedikuota Jauno božolė diena švenčiama kiekvienais metais trečiąjį lapkričio ketvirtadienį. Vien šiai dienai pagaminama be galo daug šio regiono vyno. Iš Gamay vynuogių pagamintas raudonasis božolė vynas yra turtingas gėlių, vyšnių ir aviečių aromato, o jo lengvas vaisinis skonis tiesiog atgaivina. Ekologiškas, minimalų sulfitų kiekį turintis vynuogių vynas iš Božolė regiono puikiai dera su paukštiena, jautiena, sūris ir net keptomis daržovėmis.

Božolė (Beaujolais) regiono vynuogynai driekiasi tarp Ronos slėnio (Côtes du Rhône) ir Burgundijos (Bourgogne).  Net keli skirtingi kraštovaizdžiai kuria šios vietos išskirtinę aplinką terroirs, kurioje auginamos tik dviejų veislių vynuogės – Chardonnay – baltiesiems vynams, ir garsioji Gamay –raudoniesiems. Pagal tradicinį vynininkystės būdą vynas gaminamas naudojant visą vynuogių kekę, kad maceruojant naudojant angliavandenilį iš vaisių odelių būtų išgautas kiek galima didesnis spalvos intensyvumas, o iš sulčių – vaisių aromatas.

Žinoma, mes visi pažįstame Le Beaujolais Nouveau – jauną vyną, pasižymintį ryškiu vaisių aromatu, kurį ragaujame kiekvienų metų. Tačiau Božolė regione priskaičiuojama dar 10 skirtingų vietovių nuorodas turinčių vynų: Brouilly, Côtes de Brouilly, Chiroubles, Chénas, Juliénas, Saint-Amour, Fleurie, Moulin à Vent, Régnié ir Morgon.