Rikiuoti pagal:
  • Kornualio (Cornouaille) keliais - 1 dalis
    Kornualio (Cornouaille) keliais - 1 dalis
    53 Peržiūros

    Prancūzijos gastronomija pripažinta visame pasaulyje. Vis daugiau ir daugiau lietuvių savo kelionės kryptimi pasirenka Prancūziją, kur iš arčiau susipažįsta su jos virtuve, vis daugiau lietuviškų restoranų į savo meniu įtraukia prancūziškų patiekalų įkvėptus receptus, o Lietuvos rinkoje gausėja prancūziškų vynų.

    Skaityti daugiau
  • Kornualio (Cornouaille) keliais - 2 dalis
    Kornualio (Cornouaille) keliais - 2 dalis
    60 Peržiūros

    Bretanėje vyraujantis vandenyno klimatas yra didžiulis privalumas artišokams, žiediniams kopūstams, kopūstams, ir kitiems pripažintiems produktams, pavyzdžiui, svogūnams Roscoff su saugoma kilmės vietos nuoroda (AOP), pupelėms  cocos de Paimpol  su saugoma kilmės vietos nuoroda (AOP) ar Plugastelio (Plougastel) braškėms. Ar žinojote, kad Bretanės regionas pirmauja Prancūzijoje pagal užaugintų artišokų kiekį? Ir tai dėl drėgno ir švelnaus vandenyno klimato, tokio svarbaus pakrantės žemėms.

    Skaityti daugiau
  • Kornualio (Cornouaille) keliais - 3 dalis
    Kornualio (Cornouaille) keliais - 3 dalis
    55 Peržiūros

    Puikus oras nuostabiai tinka pasivaikščiojimams pakrante. Žingsniuojame „muitininkų keliuku“. Taip vadiname išilgai jūros vedančius pakrančių takus, kuriais dažnai eina turistinių kelionių maršrutai. Kadaise tokie takai padėdavo užtikrinti veiksmingą muitininkų veiklą. Napoleono laikų paveldas ... Taip pėsčiomis galėtume apeiti visą Bretanę! Keliukas, kuriuo žingsniuojame, turi savo numerį – GR34.

    Skaityti daugiau
  • Kornualio (Cornouaille) keliais – 4 dalis
    Kornualio (Cornouaille) keliais – 4 dalis
    52 Peržiūros

    Sidro namai Manoir de Kinkiz įsikūrę šalia Kempero (Quimper) miesto. Tai gražus šeimos dvaras, kuriame vystomos dvi veiklos: sidro namai, kuriuose gaminami obuolių gėrimai, ir distiliavimo gamykla Distillerie du Plessis, kur Ervė Seznekas (Hervé Seznec) su didžiule aistra ir atsidavimu kuria likerius, aperityvinius gėrimus ir degtinę. Visą amžių po truputį buvo diegiamos svarbios naujovės

    Skaityti daugiau
  • Kornualio (Cornouaille) keliais – 5 dalis
    Kornualio (Cornouaille) keliais – 5 dalis
    84 Peržiūros

    Kiekviename Bigudeno krašto kaimelyje kiekvieną savaitę vyksta turgus. Štai Pon-l'Abė (Pont-l’Abbé) kaimelyje ketvirtadienis yra turgaus diena. Visi būriuojasi pačiame kaimelio centre, Gambetta aikštėje. Čia ir aš gimiau, čia ir mano tėvai prekiavo. Kai buvau vaikas, turgus taip pat vykdavo tik ketvirtadieniais

    Skaityti daugiau
  • Kornualio (Cornouaille) keliais – 6 dalis
    Kornualio (Cornouaille) keliais – 6 dalis
    83 Peržiūros

    Yra neįtikėtinai graži vieta, kurią būtinai turiu parodyti draugams: Duarnenė (Douarnenez) įlanka. O jei jau ištarėme Duarnenė, reikia pasakyti ir Kuin Aman (Kouign Amann), kas bretonų kalba reiškia „sviestinis pyragas“. Pirmą kartą jį XIX amžiuje pagamino imigrantas kepėjas iš Italijos.

    Skaityti daugiau
  • Universalus padažas su omarų aliejumi
    Universalus padažas su omarų aliejumi
    1509 Peržiūros

    Šis universalus padažas puikiai tinka su keptomis daržovėmis, su šalta paukštiena, sumuštiniams, bei su jūros gėrybėmis.

    Skaityti daugiau
  • Vištiena troškinta sidre
    Vištiena troškinta sidre
    1852 Peržiūros

    Nors vištieną gaminame gana dažnai, kartais pritrūksta naujų idėjų kaip ją paruošti, kad paskanauti kažko naujo, neatrasto. Vištiena troškinta sidre - tobulas patiekalas vakarienei, sužavėsiantis net ir išrankiausią svečią.

    Skaityti daugiau
  • Makaronai su jūros dumbliais
    Makaronai su jūros dumbliais
    1396 Peržiūros

    Šis maistingas, vegetariškas patiekalas prisotintas geriausiais vandenyno suteiktais ingredientais. Makaronai, virti court-bouillon sultinyje, paskaninti jūros dumbliais ir Gerando druska, o pabaigai - šlakelis ypač tyro alyvuogių aliejaus su jūros vandeniu vainikuos šį patiekalą nepamirštamu skoniu.

    Skaityti daugiau
  • Bretoniškas sviestas su jūros dumbliais
    Bretoniškas sviestas su jūros dumbliais
    810 Peržiūros

    Šis iš Bretanės kilęs švelniai sūrus sviestas su jūros dumbliais yra pamėgtas geriausių pasalio virtuvės šefų. Pamėginkite pasigaminti jį namuose ir mėgaukitės skonių jūra! 

    Skaityti daugiau
  • Risotto su jūrų dumbliais ir omarų aliejumi
    Risotto su jūrų dumbliais ir omarų aliejumi
    650 Peržiūros

    Jei norite paruošti risotto, kuris bus tikras siurprizas jūsų skonio receptoriams - išbandykite šį risotto su jūros dumbliais ir omarų aliejumi. Intensyvios jūros skonių natos itin išryškės švelniuose ryžiuose ir nustebins jūsų svečius. 

    Skaityti daugiau
  • Karštas sumuštinis su sūriu ir svogūnų confit
    Karštas sumuštinis su sūriu ir svogūnų confit
    519 Peržiūros

    Svogūnų confit tai gardus, saldžiai pikantiškas keptų svogūnų džemas, kurio paragavę norėsite tepti ant visko - jis išskirtinai skanus. Išbandykite jį keptame sumuštinyje su sūriu greitam ir ypatingo skonio užkandžiui.  

    Skaityti daugiau
Showing 1 to 12 of 26 (3 Pages)