Džemai, uogienės, kremai, karamelė
Pagal prancūziškas tradicijas paruošta įvairaus skonio karamelė praturtins konditerijos gaminių skonį... Skaityti daugiau
Subcategories
Pagal prancūziškas tradicijas paruošta įvairaus skonio karamelė praturtins konditerijos gaminių skonį. Sūdyto sviesto pagrindu su lazdyno riešutais, grikiais ar bretonišku obuolių sidro likeriu Pommeau de Bretagne rankų darbo karamelės kremas taip pat ypač populiarus prancūzų delikatesas prie blynų ar pusryčių sumuštinių.
Naujus desertų skonius padės atrasti įvairaus skonio džemai ir uogienės: nuo standartinių gervuogių, šilauogių, serbentų iki Lotaringijos slyvų, rabarbarų ar net bananų su šokoladu.
Maisto gamyboje tikru perversmu gali tapti konfi (confit). Tai ypatingai Pietvakarių Prancūzijai būdingas saldus produktas, kuris priešingai nei džemai ar uogienės, dažniausiai verdamas ilgesnį laiką ir žemesnėje temperatūroje. Autentiški svogūnėlių meduje, kriaušių ir mangų saldžiame vyne, svarainių ir daugelis kitų konfi įkvėps naujiems atradimams virtuvėje.
Dažniausiai užduodami klausimai
Kaip naudoti uogienę?
Uogienę galima valgyti užsitepus ant duonos riekės, džiūvėsių ar skrebučių, ji taip pat gali būti patiekiama su sūriu, terrine ar ančių foie gras. MiamMiam turimą apelsinų uogienę galite naudoti ir gamindami desertus, tokius kaip pyragaičiai, ar keksiukai.
Kaip ilgai galima laikyti uogienę?
Namuose pagamintą uogienę rekomenduojame suvartoti per 10 mėnesių. O MiamMiam turimą uogienę galima laikyti iki 3 metų.