Caviar - Ikrai
STURIA yra pagrindinis pirmojo prancūzų ikrų gamintojo Sturgeon prekės ženklas. Pirmasis ėmusis auginti eršketus itin daug dėmesio skirdamas etiškai gamybai: pagarba žuviai, aplinkai, žmogui.
Prekės ženklo Sturia ikrų gamoje rasite išskirtinio produkto plačią pojūčių ir šviežių bei natūralių skonių paletę.
Sturia ikrai patys yra puošmena... ir kai juos ragausite mažyčiu šaukšteliu, mėgausitės burnoje trykštančiais skoniais.
Subcategories
Šiam gamintojui made in Aquitaine svarbiausia yra kokybė ir nuoseklumas. STURIA siūlo tradiciniu būdu pagamintus natūralius ikrus caviar - delikačius, subtilius, kompleksiško skonio ir galingus tobula dermė leidžia visiškai išsiskleisti riešutų ir tipiškam jodo poskoniams, kuriais pasižymi aukščiausios rūšies ikrai caviar.
Sukaupta auginimo, gamybos, selekcijos ir brandinimo patirtis bei įgūdžiai savoir-faire šiam prekės ženklui STURIA suteikia galimybę pasiūlyti plačią rūšių ir skonių gamą, kurioje kiekvienas ras sau tinkamus ikrus, ir dėl kurios jau daugelį metų yra pelnęs gerą didžiausių virtuvės šefų reputaciją Prancūzijoje ir visame pasaulyje.
Štai kodėl STURIA buvo pasirinktas prestižiškiausios pasaulyje gastronominės organizacijos Bocuse d’Or partneriu. Ši organizacija rengia vadinamąsias virtuvės šefų „olimpiadas“. Tai daugiau nei tik gastronominės varžybos... tai universali patirčių dalijimosi sistema, ryški ir pripažinta visame pasaulyje.
Technika ir kūrybiškumas bei žmogiškųjų vertybių laikymąsis išryškina didžiuosius talentus, kuriančius ateities aukštąją virtuvę Haute Cuisine. Kulinarija yra universali kalba, apjungianti 5 žemynus, įsikūnijanti kūrybiniuose procesuose, suskambanti per jautrius ir įspūdingus paruoštų lėkščių ir patiekalų pristatymus, alsuojanti drauge su iki raudonumo įkaitusia palaikymo publika.
Dažniausiai užduodami klausimai
Kaip valgyti juoduosius ikrus ?
"Šaukšto ragavimas" (ikrai padedami ant šaukštelio) - paprasčiausias būdas mėgautis juodaisiais ikrais, nes tik taip galima įvertinti subtilų ikrų skonį. Tačiau ikrai gali būti patiekiami ir su grietinėle crème fraîche, minkštai virtais kiaušiniais, ratte bulvių gabalėliais...
Kokia yra juodųjų ikrų nauda sveikatai?
Juodieji ikrai yra labai maistingi, kupini vitaminų, kurie padeda pagerinti kraujotaką, stipriną atmintį ir imunitetą.
Kodėl juodieji ikrai yra brangūs?
Juodieji ikrai išgaunami iš eršketų, o jos - itin retos žuvys. Didžioji dalis eršketų šiuo metu yra užauginama rezervuaruose. Tačiau eršketai ikrus subrandina tik praėjus 5-7 metams. Ikrų subrandinimo laikotarpį lemia ir tai, jog šaltuoju laikotarpiu eršketai nesimaitina, o tai itin sulėtina procesą.
Kokie yra juodųjų ikrų tipai?
Juoduosius ikrų tipus gali skirtyti pagal erškėtinių žuvų rūšis – beluga, osetra, sevruga – arba pagal ikrų perdirbimo būdus – grūdėtieji ikrai, pasterizuoti ikrai, plėviniai ikrai.
Kokios yra juodųjų ikrų alternatyvos ?
Šiuo metu galima atrasti tikrai daugybę alternatyvų juodiesiems ikrams, pavyzdžiui, tokių kaip – čija (chia) ikrai – gaminami iš čjia sėklų ar ikrų „perlai“ gaminami iš pesto padažo ir kt. ..
Kaip išsirinkti ikrus?
Jei tik dabar atrandate ikrų pasaulį, rinkitės jaunus, švelnaus skonio Kalėdų sezono ikrus arba Primeur ikrus.
Jei esatę pratę reguliariai paskanauti ikrų (vieną ar daugiau kartų per metus), rinkitės brandintus ikrus, pavyzdžiui Vintage ar Oscietra.
Jei mėgstate stiprius skonius, ir jums patinka senoviniai ikrai, kviečiame atrasti Origin ikrus.
Jei ikrais mėgaujatės labai dažnai, ir mėgstate kompleksiškus, sudėtingus skonius ar tiesiog norite atrasti naujus horizontus, pasidovanokite retos selekcijos ikrus: Grand Chef, Prestige arba Oscietra Grand Cru.