Castelnau - Nesmulkintos ančių kepenėlės Bloc de foie gras - 100 g
Domaine de Castelnau - Nesmulkintos ančių kepenėlės Bloc de foie gras
Su saugoma geografine Landai pietvakarių regiono nuoroda (IGP)
100 g
Skaityti daugiau16
Domaine de Castelnau - Nesmulkintos ančių kepenėlės Bloc de foie gras - 100g
Sudedamosios dalys: ančių kepenėlės Foie gras de Canard, vanduo, druska, pipirai, cukrus, prieskoniai.
Pagaminta Prancūzijoje: Domaine de Castelnau
Kuo skiriasi apdorotos cuit (virtos, keptos, dar vadinamos konservais) ančių kepenėlės Foie gras nuo pusiau apdorotų mi-cuit?
Didžiausias skirtumas slypi skonyje ir tekstūroje. Pusiau apdorotų mi-cuit foie gras ančių kepenėlių skonis yra ryškesnis, o tekstūra tirpstanti fondant.
Ančių kepenėlės Foie gras konservai ruošiami aukštesnėje nei 90 °C temperatūroje, o mi-cuit - daug žemesnėje, nuo 70 iki 85 °C temperatūroje. Tokia apdorojimo technika padeda išsaugoti visus skonius, ančių kepenėlės foie gras išlaiko savo rožinę spalvą. Tuo pačiu, taip paruoštos ančių kepenėlės foie gras gali būti saugomos daug trumpiau nuo dviejų-trijų savaičių iki 6 mėnesių.
Kiek ančių kepenėlių Foie gras numatyti vienam asmeniui?
Numatykite apie 60-80 gramų, žinoma, nepamirškite ir papildomų porcijų tiems, kas negali atsispirti ančių kepenėlėms foie gras ir jų suvalgo žymiai daugiau... Jei užkandžiams ruošiate porcijas po 80 g ančių kepenėlių foie gras, tada rinkitės lengvesnį pagrindinį patiekalą, pavyzdžiui, orkaitėje keptą žuvį, anties krūtinėlę ...
Kodėl ančių kepenėlių Foie gras nedera tepti?
Kad ir su kuo nuspręstumėte valgyti ančių kepenėles foie gras, jas tepti taip, lyg teptumėte sviestą ar kokį paprastą kaimišką paštetą yra didelė klaida! Tai rodo pagarbos trūkumą kilniam ir subtiliam produktui, todėl tepti yra draudžiama!
Kaip valgomos mi-cuit ančių kepenėlės Foie gras?
Ančių kepenėlės Foie gras pjaustykite maždaug 1 cm storio riekėmis, išdėliokite į šaltą lėkštę arba tiesiai ant skrebučių (bet netepkite!).
Aperityvui numatykite apie 50-70 g ančių kepenėlių foie gras vienam asmeniui, o jei patieksite kaip pagrindinį patiekalą, tuomet apie 100-130 g.
Užkandžiams galite patiekti stikliniuose indeliuose arba paprasčiausiai ant skrebučių, truputį apbarstyti Gerando druskos kristalais ar Sičuano pipirais, arba patiekti su figų konfi ar čatniu, karamelizuotais svogūnais arba meduolinės duonelės trupinėliais. Puikiai dera su šampanu ar saldžiu baltuoju vynu, pavyzdžiui iš Jurançon regiono. Taip pat galime patiekti kaip pirmąjį patiekalą su salotomis, arba su vaisiais ar čatniais.Vieni labiau mėgsta ančių kepenėles patiekti užkandžiams, o kiti - kaip pagrindinį patiekalą. Patiekite su bulvėmis ir grybais, bulvių koše su trumais arba tiršta trinta sriuba.
- Energinė vertė
- 511 kcal / 2110 kJ
- Baltymų
- 9 g
- Riebalų
- 52,4 g
- - iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių
- 21,1 g
- Angliavandenių
- 0,9 g
- - iš kurių cukrų
- 0,08 g
- Druskos
- 1,23 g
Jums taip pat gali patikti