Domaine des Grandes Vignes - Raudonasis vynas 100% CABERNET BRETON 2020

Domaine_des_Grandes_Vignes_Raudonasis_vynas_100%_CABERNET_BRETON_2019
  • Domaine_des_Grandes_Vignes_Raudonasis_vynas_100%_CABERNET_BRETON_2019
  • Domaine_des_Grandes_Vignes_Raudonasis_vynas_100%_CABERNET_BRETON_2019

Domaine des Grandes Vignes - Raudonasis vynas 100% CABERNET BRETON 2020 

Raudonasis natūralusis vynas

100% Cabernet franc vynuogių veislė.

Sudėtyje yra natūralios kilmės sulfitų.

12,85% alk. tūrio 0,75 l

Skaityti daugiau
01390 02
47
25,00 EUR
Kiekis

Domaine des Grandes Vignes - Raudonasis vynas 100% CABERNET BRETON 2020

Dirvožemis: Sunkus, akmeningas ir molingas mergelio su kriauklių liekanomis.

Derliaus išeiga: 35 hektolitrai/hektaro.

Vyno gamyba:

- 50 % vynuogės visomis kekėmis, 50 % vynuogių su nuskintais koteliais, derlius paliktas 2 savaites pusiau karboninei miceracijai (kai vyndariai laukia, kol talpa natūraliai prisipildys anglies dvideginio).

- Išspaustos sultys supilamos į statines, kad prasidėtų  alkoholinės ir malolaktinės fermentacijos procesai

- Laikoma 4 mėnesius statinėse, kuriose prieš tai buvo laikomi 3-4 rūšių vynai.

- Nefiltruojamas,  be pridėtinių sulfitų.

Bendrasis rūgštingumas: 4,05 g/l

Lakiųjų rūgščių kiekis: 0,69 g/l 

Laisvojo SO2 kiekis: Nenustatytas (natūralios kilmės)

Sulfitų kiekis iš viso: Nenustatytas (natūralios kilmės)

Patiekimas: Patiekti atšaldytą iki 12 °C. Rekomenduojamas su: ant grotelių kepta mėsa, paukštiena, kiaulienos gaminiais, sūriu

Pagaminta Prancūzijoje: Laurence, Jean-François et Dominique VAILLANT - Vignerons Laurence, Jean-François et Dominique VAILLANT - Vignerons, SCEA VAILLANT - «La Roche Aubry» - Thouarcé - 49380 BELLEVIGNE EN LAYON

Truputį istorijos...

DOMAINE DE GRANDES VIGNES ŪKIS

Šeimos istorija

Jau nuo XVII amžiaus šios žemės Vaillant šeimoje perduodamos iš kartos į kartą. Broliai ir seserys, visa mūsų komanda, jau nuo 2008 metų darbuojamės laikydamiesi biodinaminės žemdirbystės principų. Išskirtinį dėmesį sutelkiame į darbą vynuogyne, nes būtent čia užgimsta vėliau vyne atsiskleidžiantis autentiškumas.

Mūsų darbo pobūdis

Savo 55 hektarų ploto vynuogynus puoselėjame pagal ekologiškos ir biodinaminės žemdirbystės principus. Juose auginame Chenin veislės vynuoges baltiesiems vynams, Cabernet Franc, Grolleau, ir Pineau d'Aunis  - raudoniesiems, bei Cabernets ir Grolleau - rožiniams. Mūsų siūlomų vynų įvairovei didžiulę įtaką turi vynuogyno išsidėstymas į skirtingas pasaulio puses bei dirvožemio sudėtis: skalūninis dirvožemis pilko ir žalsvo atspalvio, ftanitas, kvarcas,  mergelis su kriauklių liekanomis,smėlis, smulkus žvyras.

Pasirinkimas eiti biodinaminės žemdirbystės keliu mus skatina globaliau stebėti žemės, oro ir vandens įtaką augalui ir jo aplinkai.Geriausioje įmanomoje aplinkoje augantis vynmedis klesti ir tampa atsparesnis parazitams, o taip galime sumažinti variu ir siera papildytų srutų naudojimą. Mikrobų įvairovės palaikymas dirvožemyje yra mūsų prioritetas, nes norime, kad per šaknis vynmedis susirinktų visus naudingus elementus iš pamatinės uolienos. Be to, rūpinamės, kad aplinkoje netrūktų vienmečių ir daugiamečių žolių įvairovės, kuri kuria palankią ekosistemos biologinę įvairovę.

 

Be to, kad biologinės žemdirbystės kultūra reiškia darbą nenaudojant pesticidų, cheminių trąšų, insekticidų, tai ir visa apimantis požiūris į augalą, stengiantis pagerinti dirvožemio kokybę ir natūralią augalo aplinką.

Vokiečių filosofas Rudolf Steiner pirmasis ėmė kalbėti apie biodinaminį ūkininkavimą, kurį galima apibūdinti trimis esminiais kriterijais:

•                    Naudojimas TIK natūralių preparatų (silicis, karvė mėšlas, eteriniai aliejai, žolelių užpilai)

•                    Šių preparatų naudojimas laikantis tikslaus mėnulio kalendoriaus: čia slypi biodinamikos esmė

•                    Dirvos apdirbimas

 

Biodinamikos poveikio nustatymas

Dirvožemiui:

•                    geresnė dirvožemio struktūra. Dirvožemis greitai įsisavina vandenį.

•                    Audros atveju nevyksta erozija (dirvožemio sluoksnio ardymas) (lengvai ariamas)

Vynmedžiui:

•                    Vynmedžio stiebas daug vertikalesnės padėties, ūseliai tįsta aukštyn

•                    Šakelės lanksčios ir tvirtos (labai mažai arba visai nekarpomos, beveik nereikia retinti šakelių, ir nebūna neprinokusių uogų).

•                    Vynmedis gauna daugiau oro, uogos lengvai matomos ir gauna daugiau šviesos.

•                    Užtikrinama itin gera sanitarinė būklė.

Vynams:

•                    Išsiskiria puikia derme: fenologinis vynuogių sunokimo lygis papildo virškinimo stimuliatorius - geriausi vynai yra tie, kurie harmoningai dera su kūnu.

•                    Švaresnis, grynesnis, subalansuotas ir gyvas ir energijos teikiantis vynas.

Vyndarys/ūkininkas
Famille Vaillant - Domaine les Grandes Vignes
Pavadinimas
Cabernet Breton 100%
Metai
2019
Vyno regionas
Val de Loire
Vynuogių veislė
Cabernet breton
Spalva
Raudonasis
Talpa
0,75 l
Alkoholio tūris
12,85 %
Patiekimas
11-12°C
Vyndarystės metodas
Natūrali
SO2 (sulfitai)
be pridėtinių sulfitų
Sertifikavimo ženklai
Demeter
Derinimas su maistu
Ant grotelių kepta mėsa, paukštiena, rūkyti mėsos gaminiai, sūriai

Jums taip pat gali patikti