Bordelais
Bordo regione pagaminamas juodųjų uogų raudonasis vynas iš Merlot, Malbec, Cabernet Sauvignon ir Carménère vynuogių. Visi iš šio regiono parduodami rūšiniai vynai MiamMiam parduotuvėje turi... Skaityti daugiau
Subcategories
Bordo regione pagaminamas juodųjų uogų raudonasis vynas iš Merlot, Malbec, Cabernet Sauvignon ir Carménère vynuogių. Visi iš šio regiono parduodami rūšiniai vynai MiamMiam parduotuvėje turi geografinės vietos kilmės nuorodą. Ji užtikrina, kad raudonasis vynas yra pagamintas pagal tos vietos vyndariams būdingą uogų auginimo, nuėmimo, apdorojimo, fermentacijos ir išpilstymo būdą, laikantis ilgalaikių tradicijų. Bordo regione gaminamas vynas turi persipynusį vaisių, miedienos ir srudintos duonos skonį. Dalis raudonojo vyno yra pagaminta didelės aplinkosauginės vertės Haute Valeur Environnementale ūkyje. Būtent šis raudonasis vynas turi natūralius sulfitus, kurie susidarė natūralios fermentacijos metu.
Dažniausiai užduodami klausimai
Iš ko pagamintas raudonas Bordo (Bordeaux) vynas?
Pagal kilmės vietos dekretus Bordeaux vynuogynuose leidžiama auginti 13 rūšių vynuogienojus. Mat raudonasis Bordo (Bordeaux) vynas niekada negaminamas iš vienos rūšies vynuogių. Šis vynas yra kelių vynuogių rūšių derinys assemblage. Kiekviena rūšis gėrimą papildo savitomis savybėmis.
Daugiau nei 90 % pagaminto vyno yra raudono. Dominuoja elegantiškoji Merlot, galingosios Cabernet Sauvignon ir spalvingosios bei intensyviosios Cabernet Franc vynuogių veislės.
Iš baltųjų žymiausios - Sémillon - aristokratišku grynumu ir Sauvignon blanc – gaivumu bei ekspresija apdovanotos vynuogių veislės.
Kokioje temperatūroje laikyti raudonąjį Bordo (Bordeaux) vyną?
Norėdami, kad lengvi vaisiniai raudonieji bordo vynai atsiskleistų visu savo šviežumu, rinkitės 1-3 metų senumo ir mėgaukitės atšaldytais iki 13 –15 °C.
Nesenstančios klasikos struktūruotus ir intensyvius raudonuosius bordo vynus (5-10 metų amžiaus) tinka patiekti atšaldytus iki 15-17 °C.
Išskirtinėms progoms pasirinkus galingo charakterio, kompleksiškus raudonuosius vynus taip pat patiekite atšaldytus iki 15-17 °C.
Prie kokių maisto produktų tinka vartoti raudonajį Bordo vyną?
Kalbant apie aperityvą, raudonasis bordo vynas retai kada būna akivaizdus pasirinkimas. Tačiau švelnieji AOC Bordeaux vynai, patiekti gerai atšaldyti prie lėkštės mėsiškų užkandžių ar vieno kąsninio skrebučių, tikrai sužadins apetitą!
Lengvi, vaisiški AOC Bordeaux vynai puikiai dera prie barbekiu, picos ar net burgerio!
Prie išraiškingų mėsos patiekalų ar prieskonių gausaus patiekalo rinkitės galingus ir intensyvius raudonuosius vynus!
Sakote, kad kaip ir aperityvui taip ir desertui raudonasis vynas yra retas svečias? Nieko panašaus! Juodo šokolado desertas, ar keptos kriaušės, persikai puikiai derės su vaisiškais raudonaisiais vynais, o taninai tik pabrėš juodojo šokolado kartumą ir aromatą.
Taip pat, kiek neįprastas, bet jau daugelio pamėgtas derinys: bordo vynas kartu su austrėmis ! Pakeiskite įprastą muscadet baltą vyną į bordo vyną - liksite maloniai nustebinti !