Château le Geai - Raudonasis vynas TOUZET 2016 - 13.5 %, 0,75 l

Château_le_Geai_Raudonasis_vynas_TOUZET_2016_13_5_%_0_75_l
  • Château_le_Geai_Raudonasis_vynas_TOUZET_2016_13_5_%_0_75_l

Château le Geai - Raudonasis vynas TOUZET 2016

Merlot cabernets ir Malbec veislių vynuogių vynas

Saugoma kilmės vietos nuoroda AOP Bordeaux SUPERIEUR

- Be pridėtinių sulfitų

Puikiai senstantis vynas be sulfitų...

13.5 % alk. tūrio

0,75 l

Skaityti daugiau
02235 01
41
19,00 EUR
Kiekis

Château le Geai - Raudonasis vynas TOUZET 2016 - 13.5 %, 0,75 l

Merlot cabernets ir Malbec veislių vynuogių vynas

Saugoma kilmės vietos nuoroda Bordeaux SUPERIEUR

Be pridėtinių sulfitų - 

Puikiai senstantis vynas be sulfitų...

13.5 % alk. tūrio

0,75 l

Apie CHÂTEAU LE GEAI ūkį...

2000 metais Henri Duporge perima šeimos vynuogyną, esantį Bayas kaimelyje, šiaurės Liburnė (Libournais) komunoje, tiesiai virš Saint-Emilion ir Pomerol miestelių, ir ten įkuria Château Le Geai vyno ūkį, kurį puoselėja biodinaminės žemdirbystės principais, yra įgijęs Demeter sertifikaciją.

Tai labai sena valda, o to įrodymas yra Henri prosenelė Mimi Ronqueille, čia jau gaminusi vyną! 

Anksčiau žmonės versdavosi keliomis veiklomis jas derindami tarpusavy: augindavo avis, arklius, kitus gyvūnus. Šiandien ūkyje taip pat tęsiama ši tradicija ir stengiamasi išlaikyti augalinę įvairovę: gyvatvores, pievas ir vaismedžių giraites, kurios supa vynuogyną.

18 ha ploto vynuogyne Henri augina Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carménère, Malbec ir Merlot veislės vynuoges.

Aistringas vyndarys pats prižiūri visus darbus vynuogyne, vyno gamybą ir brandinimą.

Jis išgauna elegantiškus, vienetinius vynus, pagamintus laikantis tradicijų ir pagarbos gamtai. Dalį žemės apdirba su arkliu, ir tik labai taupiai naudoja iš vulkaninės uolienos paimtą sierą, o žemę ir vynuogienojus prižiūri nenaudodamas jokių cheminių priemonių nei insekticidų.

Vynuogės auga mėgaudamosios gausiais saulės spinduliais ir apsuptos turtingos augalijos. Derlių renka rankomis.

Vyną CHÂTEAU LE GEAI ūkyje gamina pagal Bordo (Bordeaux) regione paplitusius tradicinius gamybos metodus

„pigeage“ – spaudimo būdas naudojant „pigeage“ įrankį, skirtą grūsti, spausti vynuoges;

„remontages“ – misos maišymo metodas,

„délestages“ – tai alkoholio fermentacijos metu vykdomas procesas: vyninės vynuogės yra ne spaudžiamos, o paliekamos statiškai nuvarvėti, kad būtų galima pagaminti iš lašelių gaunamą vyną, ir naudojant tik natūraliai susidariusias mieles. 

Skirtingų rūšių vynuogių vynas gaminamas atskirose, mažesnėse talpose, vėliau paliekamas „ilsėtis“ amforose ar statinėse. 

HENRI DUPORGE yra visiškai atsidavęs savo amatui ir nuolat ieško būdų patobulinti iš savo protėvių paveldėtus tradicinius gamybos metodus savoir-faire. Jis sumažino iš hektaro vynuogių išgaunamo vyno kiekį, o tai suteikia galimybę išgauti dar kokybiškesnį ir sodresnį vyną.

Jis yra tikras meistras ir puikiai suvaldo visus vyno gamybos procesus.

Ar tai būtų vynas iš skirtingų vynuogių veislių derinių, ar „grynieji“ cuvées vynai, viskas visada sudėliota sudėliota tobulai, dvelkia natūralia elegancija ir pasižymi neapsakomu gardumu. 

Ne taip paprasta viso to pasiekti. 

Vyndarys HENRI DUPORGE leidžia skleistis visiems vaisiškiems aromatams kompleksiškuose vynų deriniuose taip išgaudamas unikaliu charakteriu pasižyminčius vynuogių gėrimus.

Vynai turi saugomą kilmės vietos nuorodą (AOC) Bordeaux Supérieur.

Vynas pagamintas ir išpilstytas ūkyje vigneron Henri Duporge, Château Touzet | Château Le Geai, 33230 Bayas, Prancūzija. 

Vyndarys/ūkininkas
Duporge - Château le Geai
Metai
2012
Vyno regionas
Bordeaux
Saugoma kilmės vietos nuoroda
AOP Bordeaux SUPERIEUR
Vynuogių veislė
Merlot, Cabernet, Malbec
Spalva
Raudonasis
Talpa
0,75 l
Alkoholio tūris
13,5 %
Vyndarystės metodas
Sertifikuotas ekologiškas ūkis
SO2 (sulfitai)
be pridėtinių sulfitų
Sertifikavimo ženklai
Demeter

Jums taip pat gali patikti