L'ATELIER DES SAVEURS - Jamaikos pipiras

  • Greitai bus
L'ATELIER_DES_SAVEURS_Jamaikos_pipiras
  • L'ATELIER_DES_SAVEURS_Jamaikos_pipiras
  • L'ATELIER_DES_SAVEURS_Jamaikos_pipiras

L'ATELIER DES SAVEURS - Jamaikos pipiras

Arba 4 prieskonių pipiras

Skaityti daugiau
01275 01
5,00 EUR
block Greitai bus

L'ATELIER DES SAVEURS - Jamaikos pipiras

Šio mirtinių (Myrtaceae) šeimai priklausančio prieskonio botaninis pavadinimas yra pimenta dioica. Kildinamas iš tropinių Amerikos regionų.

Mažos sferinės formos uogos – prieskonio vaisiai – yra itin kvapnūs ir primena pipiro, gvazdikėlio, cinamono ir muskato aromatus, štai iš kur ir kilo pavadinimas „keturių prieskonių“ pipiras.

Šviežius ar džiovintus šio prieskonio lapus kreolai naudoja virtuvėje, kaip kad mes naudojame lauro lapelius. Virtuvėje šis prieskonis naudojamas marinatams, mėsos gaminiams (dešroms, sluoksniuočiams, kimštoms žarnoms) ir mėsos patiekalams pagardinti.

Tinka, žinoma, ir baltos mėsos ruošiniams. Šis „keturių prieskonių“ pipiras yra iš Madagaskaro. Mes ypač vertiname jų šviežią gaivų kvapą bei skonį, ir itin kruopštų darbą, kurį atliko jį rinkę žmonės.

Išbandykite: šiuo prieskoniu pagardinkite menkės kepsnį folijoje su garuose virtomis daržovėmis.