Famille Joly - Baltasis vynas Coulée de Serrant 2020 - 14,5 %, 0,75 l

Famille_Joly_Baltasis_vynas_Coulée_de_serrant_2020_14,5_%_0,75_l
  • Famille_Joly_Baltasis_vynas_Coulée_de_serrant_2020
  • Famille_Joly_Baltasis_vynas_Coulée_de_serrant_2020_14,5_%_0,75_l

Famille Joly - Baltasis vynas Coulée de Serrant 2020

La Coulée de Serrant vynui suteikta saugoma kilmės vietos nuoroda AOC Coulée de Serrant

14,5 % alk. tūrio

0,75 l

Skaityti daugiau
01860 01
5
120,00 EUR
Kiekis

Famille Joly - Baltasis vynas Coulée de Serrant 2020 - 14,5 %, 0,75 l

Išskirtinėje Joly šeimos valdoje puoselėjamam 7 hektarų ploto vynuogynui La coulée de Serrant saugoma kilmės vietos nuoroda yra suteikta pačiam vynuogynui. Tai ekskliuzyvinis atvejis, kai kilmės vietos nuoroda pavadinta tuo pačiu vardu, kokiu pavadintas vynas. 

1130 metais Citersų ordino vienuoliai pasodino vynuoges, kurios auga iki šiol, o 2015 metais buvo surinktas 885 derlius!

Vis dar laikomas retu ir unikaliu produktu, vynas Coulée de Serrant kaip vienas geriausių Prancūzijos baltųjų vynų džiugino ir karalius Liudviką XI bei Liudviką XIV.

Dėl virš Luaros upės išsikišusių šlaitų statumo dalis vynuogyno žemės apdirbama arklio pagalba.

Nuo 1984 metų visos vynuogyno žemės apdirbamos remiantis biodinaminės žemdirbystės principais

Vidutinis vynmedžių amžius: 35-40 metų, o seniausieji - 80 metų

Tankumas: nuo 4800 iki 6700 vynuogienojų, dauguma kotelių yra pririšti prie kuoliukų, kai kurie  - ne.

Vynuogių veislė: masinės selekcijos chenin blanc.

Derlingumas: 20-25 hektolitrai iš vieno hektaro (leidžiama iki 40)

Butelių skaičius: nuo 20000 iki 25000

Dirvožemio tipas: skalūnai kvarcas

Biodinaminės žemdirbystės ūkis kontroliuojamas nuo 1981 metų

Vynams gaminti skirtos vynuogės yra renkamos 4-5 savaites penkiais etapais, kad būtų užtikrinta, jog uogos yra tikrai subrendusios ir sunokusios. Tai vynui suteikia ryškią geltonai auksinę spalvą, kuri, deja, jau yra retas reiškinys, kalbant apie baltuosius vynus.

Skindami vynuogę, kuri yra ryškiai geltona ir lengvai paveikta grybelio, išgauname optimalų aromatų minerališkumą ir kompleksiškumą. Tik užsiimant sveika žemdirbyste (ekologiška ar biodinamine) galima pasiekti tokios uogų brandos ir sunokimo stadijos išvengiant blogo skonio rizikos.

Vyno rūsyje:

Brandinimas ąžuolinėse statinėsenuo  6 iki 8 mėnesių.

Naujų statinių naudojimas apribotas iki 5 %

Natūraliai susidariusios mielės

Neskaidrintas, be pridėtinių mielių, fermentuotas nekontroliuojant temperatūros.

Perpiltas nuo 1 iki 2 kartų.

Maišytas statinėse.

Daugiausia taikoma lengva filtracija, dar vadinama „pirmine filtracija“.

Prieš supilstant į butelius vynas lengvai sulfitinamas.

Dera su padaže patiekta balta mėsa, žuvimi sviesto padaže ar paprasčiausiai su ožkos ar ilgai brandintu kantalio sūriu.

Vyndarys: SAS Famille Joly, Château de la Roche aux Moines, 49170 Savennières – Prancūzija

Vyndarys/ūkininkas
Famille Joly
Metai
2020
Vyno regionas
Val de Loire
Saugoma kilmės vietos nuoroda
AOC Coulée de Serrant
Vynuogių veislė
Chenin
Spalva
Baltasis
Talpa
0,75 l
Brandinimas
Medinė statinė
Vyndarystės metodas
Biodinaminė
Išskirtiniai vynai
Taip

Jums taip pat gali patikti