Ėrienos nugarinė su konjako ir Dijon garstyčių padažu
Reikės:
400 g. ėrienos nugarinės su šonkauliais
Alyvuogių aliejaus su pankoliu
Druskos
Juodųjų pipirų
2 v.š. sviesto (kepimui)
Padažui:
2 šalotinių svogūnų
2 v.š. konjako
1 v.š. Dijon garstyčių
100 ml. grietinėlės
1 a.š. rozmarino
2 v.š. tarkuoto kietojo sūrio (pvz. Parmigiano)
Druskos ir pipirų
Paruošimas:
1. Ant viryklės įkaitinkite tuščią ketaus keptuvę ant vidutinio kaitrumo kaitlentės.
2. Mėsą apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir ištepkite, kad aliejus tolygiai padengtų visą mėsos paviršių. Negailėdami apibarsykite mėsą su druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.
3. Keptuvei įkaitus įdekite į ją sveistą. Kai jis išsilydys sudėkite mėsą ir gerai apskrudinkite visą paviršių (apie 4-6 minutes kiekvieną pusę). Kai mėsa gražiai apskrus ir susiformuos ruda plutelė išimkite ją is keptuvės, uždenkite su folija ir palikite ją šiek tiek atvėsti.
4. Keptuvėje kurioje kepė mėsa bus likęs pagrindas mūsų padažui. Keptuvę dėkite ant vidutinio kaitrumo kaitlentės, į ją sudėkite smulkiai pjaustytus šalotinius svogūnus. Apkepkite juos apie 5 minutes, iki kol pradės ruduoti.
5. Į keptuvę supilkite konjaką ir su jo pagalba nugramdykite prikepusius gabalėlius nuo keptuvės paviršiaus, būtent juose yra tikra skonių bomba. Pavirkite apie 2 minutes, kad išgaruotų alkoholis. Supilkite grietinėlę ir sudėkite Dijon garstyčias ir lėtai pavirkite, kol padažas taps pakankamai tirštas, apie 5 minutes. Tuomet sudėkite tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite. Galiausia suberkite smulkintą rozmariną, dar šaukštą konjako, bei druskos ir pipirų pagal skonį.
6. Patiekite ėrieną lekštėje, puoštoje su šiek tiek padažo ir mėgstamomis daržovėmis. Bon apetit!
Susijusios prekės
-
Pierre de Segonzac - Konjakas VSOP - 40 %, 0,2 l
Kaina:25,00 €Pierre de Segonzac - Konjakas VSOP Su saugoma kilmės vietos nuoroda Grande... -
Pierre de Segonzac - Konjakas XO Sélection des Anges - 40 %, 0,7 l
Kaina:120,00 €Pierre de Segonzac - Konjakas XO Sélection des Anges - 40 %, 0,7 l Su... -
Pierre de Segonzac - Konjakas RARE - 40 %, 0,7 l
Kaina:107,00 €Pierre de Segonzac - Konjakas RARE - 40 %, 0,7 l Su saugoma Cognac Grande... -
Pierre de Segonzac - Konjakas Premium - 40%, 0,7 l
Kaina:51,00 €Pierre de Segonzac - Konjakas Premium - 40%, 0,7 l Grande Champagne Su...
Susiję įrašai
-
Vištiena troškinta sidre
Kategorija: Receptai pagal prancūzą2019-08-221972 peržiūrosNors vištieną gaminame gana dažnai, kartais pritrūksta naujų idėjų kaip ją paruošti, kad paskanauti kažko naujo,...Skaityti daugiau -
Makaronai su jūros dumbliais
Kategorija: Receptai pagal prancūzą2019-08-221518 peržiūrosŠis maistingas, vegetariškas patiekalas prisotintas geriausiais vandenyno suteiktais ingredientais. Makaronai, virti...Skaityti daugiau -
Bretoniškas sviestas su jūros dumbliais
Kategorija: Receptai pagal prancūzą2019-08-22899 peržiūrosŠis iš Bretanės kilęs švelniai sūrus sviestas su jūros dumbliais yra pamėgtas geriausių pasalio virtuvės šefų....Skaityti daugiau -
Risotto su jūrų dumbliais ir omarų aliejumi
Kategorija: Receptai pagal prancūzą2019-08-22760 peržiūrosJei norite paruošti risotto, kuris bus tikras siurprizas jūsų skonio receptoriams - išbandykite šį risotto su jūros...Skaityti daugiau -
Karštas sumuštinis su sūriu ir svogūnų confit
Kategorija: Receptai pagal prancūzą2019-08-22620 peržiūrosSvogūnų confit tai gardus, saldžiai pikantiškas keptų svogūnų džemas, kurio paragavę norėsite tepti ant visko - jis...Skaityti daugiau