Risotto su jūrų dumbliais ir omarų aliejumi
4 porcijoms reikės:
3 v.š. alyvuogių aliejaus
1 vnt. svogūno
2 vnt. šalotinių svogūnų
3 skiltelės česnako
1 a.š. Gerando druskos
300 g. Arborio ryžių
150 ml. sauso baltojo vyno
1 l. vandens arba daržovių sultinio
1 vnt. citrinos
50 g. parmezano sūrio
20 g. Nori jūrų dumblių
1 sauja špinatų
1 sauja graikinių riešutų
Omarų aliejaus
1. Įkaitinkite aliejų gilioje storo dugno keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėkite susmulkintą svogūną ir šalotinius svogūnus ir pakepinkite apie 4 minutes, kol jie šiek tiek suminkštės. Tada sudėkite susmulkintus česnakus ir Gerando druską, ir maišydami pakaitinkite apie 1 minutę, kol pasklis česanko aromatas.
2. Į keptuvę sudėkite nuskalautus ryžius, gerai išmaišykite, ir supilkite vyną. Leiskite ryžiams pasitroškinti apie 5 minutes, kol vynas išgaruos.
3. Vynui išgaravus pradėkite po truputį pilti sultinį į keptuvę – pilkite po 100 ml., dažnai pamaišant, kol skystis išgaruos, ir tai kartokite kol ryžiai išvirs.
4. Ryžiams išvirus nukelkite keptuvę nuo kaitros, įtarkuokite citrinos žievelę ir pusę parmezano sūrio ir išmaišykite. Tada suberkite Nori jūrų dumblius ir susmulkintus špinatus, gerai išmaišykite. Galiausiai paskanaukite, įberkite daugiau druskos jei trūksta, taip pat galite įspausti šiek tiek citrinos sulčių. Patiekite užtarkavę likųsį parmezano sūrį ir papuoškite graikiniais riešutais bei šlakeliu omarų aliejaus.
Susiję įrašai
-
Vištiena troškinta sidre
Kategorija: Receptai pagal prancūzą2019-08-221972 peržiūrosNors vištieną gaminame gana dažnai, kartais pritrūksta naujų idėjų kaip ją paruošti, kad paskanauti kažko naujo,...Skaityti daugiau -
Makaronai su jūros dumbliais
Kategorija: Receptai pagal prancūzą2019-08-221517 peržiūrosŠis maistingas, vegetariškas patiekalas prisotintas geriausiais vandenyno suteiktais ingredientais. Makaronai, virti...Skaityti daugiau -
Bretoniškas sviestas su jūros dumbliais
Kategorija: Receptai pagal prancūzą2019-08-22899 peržiūrosŠis iš Bretanės kilęs švelniai sūrus sviestas su jūros dumbliais yra pamėgtas geriausių pasalio virtuvės šefų....Skaityti daugiau -
Karštas sumuštinis su sūriu ir svogūnų confit
Kategorija: Receptai pagal prancūzą2019-08-22620 peržiūrosSvogūnų confit tai gardus, saldžiai pikantiškas keptų svogūnų džemas, kurio paragavę norėsite tepti ant visko - jis...Skaityti daugiau -
Risotto su grybais ir juoduoju česnaku
Kategorija: Receptai pagal prancūzą2019-08-22587 peržiūrosMažai kam girdėtas juodasis česnakas privalo atrasti kelią į jūsų virtuvę. O jei mėgstate gaminti gurmaniškus...Skaityti daugiau