France Gonzalvez - FÉÉR’HIC 2021- AOP Chignin Bergeron
France Gonzalvez - FÉÉR’HIC 2021
AOP Chignin Bergeron
Elegantiška Roussanne vynuogė su ypač ilgu išlaikymo potencialu.
Puikiai tinka degustuoti su kalnų sūriais, tokiais kaip Reblochon, Beaufort ar Comté. Taip pat dera su upių žuvimi ar su paukštiena grietinėlės padaže.
Skaityti daugiau17
France Gonzalvez - FÉÉR’HIC 2021
AOP Chignin Bergeron
Elegantiška Roussanne vynuogė su ypač ilgu išlaikymo potencialu. Puikiai tinka degustuoti su kalnų sūriais, tokiais kaip Reblochon, Beaufort ar Comté. Taip pat dera su upių žuvimi ar su paukštiena grietinėlės padaže.
La Roussanne :
Tai unikali AOP Chignin Bergeron vyno vynuogių veislė. Turtingas, intensyvus, elegantiškas vynas, skleidžiantis gėlių ir anyžių aromatus.
Roussane, dar vadinama Bergeron (Savoje), Roussette, Fromenteau yra baltųjų vynuogių veislė, kilusi iš Montélimar regiono, taip pat labai ilgą laiką buvo paplitusi Tain l'Hermitage vietovėje. Šiandien iš jos gaminami vynai su apeliacijomis Vin-de-Savoie, Côtes-du-Rhône arba Châteauneuf-du-Pape, Crozes-Hermitage, Saint Joseph, iš atskirų šios vynuogės veislių gaunami išskirtinės kokybės vynai. Ryškūs elegantiški aromatai, o po kelerių metų laikymo vyno skonis tik gerėja ir įgyja vertę.
- Vyndarys/ūkininkas
- France Gonzalvez
- Pavadinimas
- FÉÉR’HIC
- Metai
- 2021
- Vyno regionas
- Jura - Savoie - Bugey
- Saugoma kilmės vietos nuoroda
- AOP Chignin Bergeron
- Vynuogių veislė
- Roussanne
- Spalva
- Baltasis
- Talpa
- 0,75 l
- Alkoholio tūris
- 12,5 %
- Patiekimas
- 11-12°C
- Vyndarystės metodas
- Natūrali
- SO2 (sulfitai)
- be pridėtinių sulfitų
- Derinimas su maistu
- sūris, upetakis
- Išlaikymas
- taip
Susiję straipsniai
-
Olivier Criou: "Surinkau per 100 skirtingų prancūziško vyno rūšių kolekciją, kurią rasite „Miam miam“ parduotuvėje"
Kategorija: Natūralusis vynas2022-05-04781 peržiūrosPrancūzų virtuvė unikali tuo, kad čia ypatingas dėmesys yra skiriamas maisto gastronomijai: kaip jis paruošiamas,...Skaityti daugiau
-
Mėgstate austres? Svarbu žinoti, kur ir kaip jos užaugintos bei kada jas galima valgyti.
Kategorija: Jūros gėrybės ir dumbliai2022-05-161830 peržiūrosAustrės yra tikras išbandymas įprastam lietuviškam skoniui. Pirmam paragavimui reikia drąsos, antram – ryžto ir tik...Skaityti daugiau
-
Sulfitai. Ar reikia jų bijoti ir ką reiškia natūralūs ir pridėtiniai sulfitai?
Kategorija: Natūralusis vynas2022-11-111808 peržiūrosVynų be sulfitų – nėra! Nes natūraliai vynuogė fermentuodamasi išskyria SO2 (sierą, sulfitą)Tačiau vynų be pridėtinių...Skaityti daugiau
-
Bretoniškas vynas - avantiūra įgauna formą
Kategorija: Natūralusis vynas2024-06-05255 peržiūrosIlgus metus bretonai apie tai svajojo, ir štai, pagaliau, reikalai pajudėjo iš vietos. Leidimo sodinti vynmedžius...Skaityti daugiau