Domaine Des Grandes Vignes - Natūralusis baltasis vynas Le Malabé 2018

Domaine_Les_Grandes_Vignes_Natūralusis_baltasis_vynas_Le_Malabé_2018
  • Domaine_Les_Grandes_Vignes_Natūralusis_baltasis_vynas_Le_Malabé_2018

Domaine Des Grandes Vignes - Natūralusis baltasis vynas Le Malabé 2018

Ekologiškas biodinaminis baltasis vynas

Vynuogių veislė: Chenin

Nefiltruotas, neskaidrintas, be pridėtų sulfitų.

13% alk. tūrio, 0,75 l

Vynas iš sertifikuoto ekologiško ūkio. Pažymėtas biodinaminio vyno ženklu demeter.

Skaityti daugiau
01397 01
6
73,00 EUR
Kiekis

Domaine Des Grandes Vignes - Natūralusis baltasis vynas Le Malabé 2018

Ekologiškas biodinaminis

Baltasis sausas vynas

Vynuogių veislė: Chenin

Gyvasis vynas, pagamintas iš vynuogių, užaugintų skalūno, ftanito ir kvarco dirvožemiuose. 

Tai natūralios fermentacijos vaisius.

12 mėnesių brandintas statinėse, vėliau 9 mėnesius buvo laikomas porceliano ąsočiuose. 

Šis vynas puikiai tiks prie žuvies, paukštienos ir sūrio. 

Patiekti 12-14°C.

Vynas pagamintas ir išpilstytas Laurence, Dominique et Jean-François Vaillant ūkyje, La Roche Aubry, 49380 Bellevigne-en-Layon, Prancūzija

Truputį istorijos...

DOMAINE DE GRANDES VIGNES ŪKIS

Šeimos istorija

Jau nuo XVII amžiaus šios žemės Vaillant šeimoje perduodamos iš kartos į kartą. Broliai ir seserys, visa mūsų komanda, jau nuo 2008 metų darbuojamės laikydamiesi biodinaminės žemdirbystės principų. Išskirtinį dėmesį sutelkiame į darbą vynuogyne, nes būtent čia užgimsta vėliau vyne atsiskleidžiantis autentiškumas.

Mūsų darbo pobūdis

Savo 55 hektarų ploto vynuogynus puoselėjame pagal ekologiškos ir biodinaminės žemdirbystės principus. Juose auginame Chenin veislės vynuoges baltiesiems vynams, Cabernet Franc, Grolleau, ir Pineau d'Aunis  - raudoniesiems, bei Cabernets ir Grolleau - rožiniams. Mūsų siūlomų vynų įvairovei didžiulę įtaką turi vynuogyno išsidėstymas į skirtingas pasaulio puses bei dirvožemio sudėtis: skalūninis dirvožemis pilko ir žalsvo atspalvio, ftanitas, kvarcas,  mergelis su kriauklių liekanomis,smėlis, smulkus žvyras.

Pasirinkimas eiti biodinaminės žemdirbystės keliu mus skatina globaliau stebėti žemės, oro ir vandens įtaką augalui ir jo aplinkai.Geriausioje įmanomoje aplinkoje augantis vynmedis klesti ir tampa atsparesnis parazitams, o taip galime sumažinti variu ir siera papildytų srutų naudojimą. Mikrobų įvairovės palaikymas dirvožemyje yra mūsų prioritetas, nes norime, kad per šaknis vynmedis susirinktų visus naudingus elementus iš pamatinės uolienos. Be to, rūpinamės, kad aplinkoje netrūktų vienmečių ir daugiamečių žolių įvairovės, kuri kuria palankią ekosistemos biologinę įvairovę.

Be to, kad biologinės žemdirbystės kultūra reiškia darbą nenaudojant pesticidų, cheminių trąšų, insekticidų, tai ir visa apimantis požiūris į augalą, stengiantis pagerinti dirvožemio kokybę ir natūralią augalo aplinką.

Vokiečių filosofas Rudolf Steiner pirmasis ėmė kalbėti apie biodinaminį ūkininkavimą, kurį galima apibūdinti trimis esminiais kriterijais:

• Naudojimas TIK natūralių preparatų (silicis, karvė mėšlas, eteriniai aliejai, žolelių užpilai)

•Šių preparatų naudojimas laikantis tikslaus mėnulio kalendoriaus: čia slypi biodinamikos esmė

• Dirvos apdirbimas

Biodinamikos poveikio nustatymas

Dirvožemiui:

• geresnė dirvožemio struktūra. Dirvožemis greitai įsisavina vandenį.

• Audros atveju nevyksta erozija (dirvožemio sluoksnio ardymas) (lengvai ariamas)

Vynmedžiui:

• Vynmedžio stiebas daug vertikalesnės padėties, ūseliai tįsta aukštyn

•Šakelės lanksčios ir tvirtos (labai mažai arba visai nekarpomos, beveik nereikia retinti šakelių, ir nebūna neprinokusių uogų).

•Vynmedis gauna daugiau oro, uogos lengvai matomos ir gauna daugiau šviesos.

• Užtikrinama itin gera sanitarinė būklė.

Vynams:

•Išsiskiria puikia derme: fenologinis vynuogių sunokimo lygis papildo virškinimo stimuliatorius - geriausi vynai yra tie, kurie harmoningai dera su kūnu.

• Švaresnis, grynesnis, subalansuotas ir gyvas ir energijos teikiantis vynas.

Vyndarys/ūkininkas
Famille Vaillant - Domaine les Grandes Vignes
Metai
2018
Vyno regionas
Val de Loire
Vynuogių veislė
Chenin
Spalva
Baltasis
Kvapas
Medaus, svarainių, citrusų
Skonis
Šviežus, malonus, lengvas su citrusinių vaisių natomis
Talpa
0,75 l
Alkoholio tūris
13 %
Patiekimas
11-12°C
Vyndarystės metodas
Natūrali
SO2 (sulfitai)
be pridėtinių sulfitų
Sertifikavimo ženklai
Demeter
Derinimas su maistu
Tiks aperityvui su ančių kepenėlėmis (foie gras), taip pat dera prie žuvies, paukštienos, mėlynojo pelėsio sūrių