Domaine Des Grandes Vignes - Natūralusis baltasis vynas Le Malabé 2018
Domaine Des Grandes Vignes - Natūralusis baltasis vynas Le Malabé 2018
Ekologiškas biodinaminis baltasis vynas
Vynuogių veislė: Chenin
Nefiltruotas, neskaidrintas, be pridėtų sulfitų.
13% alk. tūrio, 0,75 l
Vynas iš sertifikuoto ekologiško ūkio. Pažymėtas biodinaminio vyno ženklu demeter.
Skaityti daugiau6
Domaine Des Grandes Vignes - Natūralusis baltasis vynas Le Malabé 2018
Ekologiškas biodinaminis
Baltasis sausas vynas
Vynuogių veislė: Chenin
Gyvasis vynas, pagamintas iš vynuogių, užaugintų skalūno, ftanito ir kvarco dirvožemiuose.
Tai natūralios fermentacijos vaisius.
12 mėnesių brandintas statinėse, vėliau 9 mėnesius buvo laikomas porceliano ąsočiuose.
Šis vynas puikiai tiks prie žuvies, paukštienos ir sūrio.
Patiekti 12-14°C.
Vynas pagamintas ir išpilstytas Laurence, Dominique et Jean-François Vaillant ūkyje, La Roche Aubry, 49380 Bellevigne-en-Layon, Prancūzija
Truputį istorijos...
DOMAINE DE GRANDES VIGNES ŪKIS
Šeimos istorija
Jau nuo XVII amžiaus šios žemės Vaillant šeimoje perduodamos iš kartos į kartą. Broliai ir seserys, visa mūsų komanda, jau nuo 2008 metų darbuojamės laikydamiesi biodinaminės žemdirbystės principų. Išskirtinį dėmesį sutelkiame į darbą vynuogyne, nes būtent čia užgimsta vėliau vyne atsiskleidžiantis autentiškumas.
Mūsų darbo pobūdis
Savo 55 hektarų ploto vynuogynus puoselėjame pagal ekologiškos ir biodinaminės žemdirbystės principus. Juose auginame Chenin veislės vynuoges baltiesiems vynams, Cabernet Franc, Grolleau, ir Pineau d'Aunis - raudoniesiems, bei Cabernets ir Grolleau - rožiniams. Mūsų siūlomų vynų įvairovei didžiulę įtaką turi vynuogyno išsidėstymas į skirtingas pasaulio puses bei dirvožemio sudėtis: skalūninis dirvožemis pilko ir žalsvo atspalvio, ftanitas, kvarcas, mergelis su kriauklių liekanomis,smėlis, smulkus žvyras.
Pasirinkimas eiti biodinaminės žemdirbystės keliu mus skatina globaliau stebėti žemės, oro ir vandens įtaką augalui ir jo aplinkai.Geriausioje įmanomoje aplinkoje augantis vynmedis klesti ir tampa atsparesnis parazitams, o taip galime sumažinti variu ir siera papildytų srutų naudojimą. Mikrobų įvairovės palaikymas dirvožemyje yra mūsų prioritetas, nes norime, kad per šaknis vynmedis susirinktų visus naudingus elementus iš pamatinės uolienos. Be to, rūpinamės, kad aplinkoje netrūktų vienmečių ir daugiamečių žolių įvairovės, kuri kuria palankią ekosistemos biologinę įvairovę.
Be to, kad biologinės žemdirbystės kultūra reiškia darbą nenaudojant pesticidų, cheminių trąšų, insekticidų, tai ir visa apimantis požiūris į augalą, stengiantis pagerinti dirvožemio kokybę ir natūralią augalo aplinką.
Vokiečių filosofas Rudolf Steiner pirmasis ėmė kalbėti apie biodinaminį ūkininkavimą, kurį galima apibūdinti trimis esminiais kriterijais:
• Naudojimas TIK natūralių preparatų (silicis, karvė mėšlas, eteriniai aliejai, žolelių užpilai)
•Šių preparatų naudojimas laikantis tikslaus mėnulio kalendoriaus: čia slypi biodinamikos esmė
• Dirvos apdirbimas
Biodinamikos poveikio nustatymas
Dirvožemiui:
• geresnė dirvožemio struktūra. Dirvožemis greitai įsisavina vandenį.
• Audros atveju nevyksta erozija (dirvožemio sluoksnio ardymas) (lengvai ariamas)
Vynmedžiui:
• Vynmedžio stiebas daug vertikalesnės padėties, ūseliai tįsta aukštyn
•Šakelės lanksčios ir tvirtos (labai mažai arba visai nekarpomos, beveik nereikia retinti šakelių, ir nebūna neprinokusių uogų).
•Vynmedis gauna daugiau oro, uogos lengvai matomos ir gauna daugiau šviesos.
• Užtikrinama itin gera sanitarinė būklė.
Vynams:
•Išsiskiria puikia derme: fenologinis vynuogių sunokimo lygis papildo virškinimo stimuliatorius - geriausi vynai yra tie, kurie harmoningai dera su kūnu.
• Švaresnis, grynesnis, subalansuotas ir gyvas ir energijos teikiantis vynas.
- Vyndarys/ūkininkas
- Famille Vaillant - Domaine les Grandes Vignes
- Metai
- 2018
- Vyno regionas
- Val de Loire
- Vynuogių veislė
- Chenin
- Spalva
- Baltasis
- Kvapas
- Medaus, svarainių, citrusų
- Skonis
- Šviežus, malonus, lengvas su citrusinių vaisių natomis
- Talpa
- 0,75 l
- Alkoholio tūris
- 13 %
- Patiekimas
- 11-12°C
- Vyndarystės metodas
- Natūrali
- SO2 (sulfitai)
- be pridėtinių sulfitų
- Sertifikavimo ženklai
- Demeter
- Derinimas su maistu
- Tiks aperityvui su ančių kepenėlėmis (foie gras), taip pat dera prie žuvies, paukštienos, mėlynojo pelėsio sūrių