Pointe de Penmarc'h - Žuvies troškinys Cotriade

Pointe_de_Penmarc'h_Žuvies_troškinys_Cotriade
  • Pointe_de_Penmarc'h_Žuvies_troškinys_Cotriade

Pointe de Penmarc'h - Žuvies troškinys Cotriade - 400g

Žuvies troškinys Cotriade yra tradicinis Bretanės pajūrio patiekalas.

Skaityti daugiau
02096 01
10
6,90 EUR
Kiekis

Pointe de Penmarc'h - Žuvies troškinys Cotriade - 400g

Paragaukite šio skanaus ir maistingo autentiško patiekalo iš menkės ir skumbrės, išmirkytų žuvies ir daržovių sultinyje.

Iš jūreivių paveldėtas receptas. 

Praeityje troškinys cotriade būdavo ruošiamas žvejams grįžus iš žvejybos. Kiekvienas jūreivis turėjo teisę į žuvies kvotą šeimai išmaitinti (vadinama godaille). Tuomet namuose būdavo ruošiamas kaoteriad (bretoniškai šis žodis reiškia puodo turinį). Šis troškinys, pagamintas iš sviesto, svogūnų, bulvių ir dienos laimikio buvo išskirtinis ir jėgų suteikiantis valgis. Cotriade troškinys tapo tradiciniu patiekalu. Jo prabangių versijų galima rasti gurmaniškuose restoranuose, nors anksčiau iš mažų paprastų žuvų gaminamas cotriade buvo laikomas vargšų patiekalu.

Sudedamosios dalys: Vanduo, ŽUVIS* 33% (šviežia, neišdarinėta Bretanės uostuose iškrauta ŽUVIS 12%, RAUDONOJI KEFALĖ 10%, SKUMBRĖ 8%, šviežios, Bretanės uostuose iškrautos ŽUVIES nuopjovos 3%), morkos 7,2%, žaliosios šparaginės pupelės 6%, bulvės 6%, MOLIUSKAI, svogūnai 4,6%, ropės 3%, pomidorų koncentratas, druska, rapsų aliejus, bulvių krakmolas, česnakas, petražolės, prieskoniai (pipirai, šafranas, krapai, dažinė ciberžolė, bazilikas, ankštinis pipiras, paprika).

Alergenai: žuvis, moliuskai. Gali būti VĖŽIAGYVIŲ ir PIENO pėdsakų.

*Sužvejota šiaurės rytų Atlanto vandenyne. 

Receptas: 

Suverskite indelio turinį į keptuvę. Pakepinkite ant nestiprios ugnies. Pagardinkite su Gruyere tarkuotu sūriu, Rouille padažu ir sviestiniais skrebučiais. 

Gamintojas: Pointe de Penmarc'h - 29100 Douarnenez, Prancūzija.

Energinė vertė
258 kJ / 61 kcal
Baltymų
7,7 g
Riebalų
1,9 g
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių
0,3 g
Angliavandenių
3 g
- iš kurių cukrų
1,1 g
Druskos
0,81 g

Jums taip pat gali patikti