Famille Joly - Baltasis vynas Les Vieux Clos 2020 - 14,5 %, 0,75 l

Famille_Joly_Baltasis_vynas_Les_Vieux_Clos_2020_14,5_%_0,75_l
  • Famille_Joly_Baltasis_vynas_Les_Vieux_Clos_2020_14,5_%_0,75_l
  • Famille_Joly_Baltasis_vynas_Les_Vieux_Clos_2020

Famille Joly - Baltasis vynas Les Vieux Clos 2020 

AOC Savennières 

14,5 % alk. tūrio

0,75 l

Skaityti daugiau
01859 01
6
57,00 EUR
Kiekis

Famille Joly - Baltasis vynas Les Vieux Clos 2020 - 14,5 %, 0,75 l

Bendras vynuogyno plotas - 5,5 hektarai, šlaitai driekiasi link rytinės pusės, kai kurie šlaitai itin statūs.

Vidutinis vynmedžių amžius: 18-20 metų.

Derlingumas: 30-35 hektolitrai iš vieno hektaro (leidžiama iki 50)

Butelių skaičius: apie 20 000 

Dirvožemio tipas: skalūnai, kvarcas,smėlis

Vynuogių veislė: chenin

Biodinaminės žemdirbystės ūkis, kontroliuojamas nuo 1984 metų

Vynams gaminti skirtos vynuogės yra renkamos 4-5 savaites penkiais etapais, kad būtų užtikrinta, jog uogos yra tikrai subrendusios ir sunokusios. Tai vynui suteikia ryškią, geltonai auksinę spalvą, kuri, deja, jau yra retas reiškinys, kalbant apie baltuosius vynus.

Skindami vynuogę, kuri yra ryškiai geltona ir lengvai paveikta grybelio, išgauname optimalų aromatų minerališkumą ir kompleksiškumą. Tik užsiimant sveika žemdirbyste (ekologiška ar biodinamine) galima pasiekti tokios uogų brandos ir sunokimo stadijos išvengiant blogo skonio rizikos.

Tik skinant ypač sunokusias vynuoges galima pasiekti viso kompleksiškumo, kuris ir yra saugomas po saugomos kilmės vietos nuoroda (AOC).

Vyno rūsyje: brandinamas ne naujose ąžuolinėse statinėse, bet vyno fermentacija kartais vyksta rezervuaruose.

Dera su padaže patiekta balta mėsa, žuvimi sviesto padaže ar paprasčiausiai su ožkos ar ilgai brandintu kantalio sūriu.

Vyndarys: SAS Famille Joly, Château de la Roche aux Moines, 49170 Savennières – Prancūzija

Vyndarys/ūkininkas
Famille Joly
Metai
2020
Vyno regionas
Val de Loire
Saugoma kilmės vietos nuoroda
AOC Savennières
Vynuogių veislė
Chenin
Spalva
Baltasis
Talpa
0,75 l
Alkoholio tūris
14,5 %
Brandinimas
Ne naujose ąžuolinėse statinėse
Vyndarystės metodas
Biodinaminė

Jums taip pat gali patikti