Ménard-Gaborit - Ekologiškas baltasis vynas Muscadet CLOS CORMERAIS 12,5% - 0,75 L

Ménard_Gaborit_Ekologiškas_baltasis_vynas_CLOS_CORMERAIS
  • Ménard_Gaborit_Ekologiškas_baltasis_vynas_CLOS_CORMERAIS
  • Ménard_Gaborit_Ekologiškas_baltasis_vynas_CLOS_CORMERAIS

Ménard-Gaborit - Ekologiškas baltasis vynas CLOS CORMERAIS 

- Be pridėtinių sulfitų - 

 AOC Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie

100 % Melon de Bourgogne vynuogių veislės vynas

Šis vynas kilęs iš Clos Cormerais valdos, kurios terroir yra praturtintas skalūnais. Siekiant sukurti būtent toje vietoje augančių vynuogynų vyną, gimė Muscadet Sévre et Maine sur Lie apeliacijos vynas. Tam, kad būtų išsaugotos šio terroir savybės, vynas dešimt mėnesių buvo brandinamas keramikiniame ovalo formos inde (dar vadinamame „kiaušiniu“).

13,5 % alk.

0,75 l

Skaityti daugiau
02172 01
26
37,00 EUR
Kiekis

Ménard-Gaborit - Ekologiškas baltasis vynas CLOS CORMERAIS - 13,5 %, 0,75 l

100 % Melon de Bourgogne vynuogių veislės vynas

Terakota ir ypač smiltainis yra tinkama medžiaga vynams brandinti: jo 62% sudaro silicis, dėl kurio cheminių savybių išsaugomas vyno subtilumas ir lengvumas. Be to, ovalo formos indas lemia tai, kad vyno nuosėdos laikosi koncentruotai, taip suteikdamos vynui sodrumo ir išlaikydamos šiam terroir būdingą minerališkumą. 

Siekiant kiek įmanoma labiau apsaugoti vynuoges ir užtikrinti kokybę, vynas visais laikais gaminamas naudojant vietines mieles. 

2021: derliaus metai pažymėti balandžio šalnų ir kaprizingo sezono. Vynuogės geros kokybės, sultys gražios spalvos, skanios, su rūgšumo/saldumo pusiausvyra. Derlius ypatingai mažas.

VIETOVĖ: Commune de Monnières, lieu-dit la Cormerais. Dirvožemis negilus ir akmenėtas. Požemis sudarytas iš skalūnų uolienų. Pietvakarių išsidėstymas.

Trumpas kirpimas (Guyot Simple).

Ekologiško vyno sertifikatas nuo 2020 m. 

Dirva suarta (vynuogynų žemė apdirbama naudojant specialiais diskus ir ašmenis naudojančiais prietaisais). Vynuogės užaugintos be sintetinių medžiagų.

FERMENTACIJA: pneumatinis presavimas. Vynuogių sultys atskiriamos nuo nuosėdų šaltuoju būdu. Vynas fermentuojamas kiaušinio formos keramikinėse talpose. Vietinės mielės.

BRANDINIMAS

Vynas brandinamas su nuosėdomis 10 mėnesių.

Vynas neatskiriamas nuo nuosėdų iki vyno išpilstymo į butelius.

DEGUSTACIJA: patiekimo temperatūra: 12°C. Rekomenduojama dekantuoti. Tinkamas laikyti 10 metų.

DERINIMAS SU MAISTU: tinka prie kepto jūrų velnio su daržovėmis, viskyje ruoštomis šukutėmis arba su čiobreliais ir citrina pagardinta vištiena.

Vyndarys: Domaine Ménard-Gaborit, La Minière, 44690, Monnières, Prancūzija.

Vyndarys/ūkininkas
Domaine Ménard-Gaborit
Metai
2021
Saugoma kilmės vietos nuoroda
AOC Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie
Vynuogių veislė
Melon de Bourgogne
Spalva
Baltasis
Talpa
0,75 l
Alkoholio tūris
12,5 %
Patiekimas
11-12°C
Brandinimas
Kiaušinio formos betono talpa
Vyndarystės metodas
Sertifikuotas ekologiškas ūkis
SO2 (sulfitai)
be pridėtinių sulfitų

Jums taip pat gali patikti