

Saugoma kilmės vietos nuoroda (A.O.C) Côtes du Roussillon Villages Les Aspres
Vynuogių veislės: Syrah (dominuojanti), Grenache, Mourvèdre.
Ekologiškas vynas. Sertifikuotas Ecocert, FR-BIO-01.
Sudėtyje yra sulfitų.
15,5 % alk. tūrio, 0,75 l
Skaityti daugiauDirvožemio tipas: molingas-kalkakmenio, žvirgždėtas.
Mikroklimatas: 100 metrų aukštyje, vynuogių eilės išdėstytos į pietvakarius
Fermentacija: prieš fermentaciją atliekamas ilgas šalto maceravimo procesas (14 dienų) su visišku perpylimu į kitą talpyklą, vėliau vynas fermentuojamas 24 °C temperatūroje kasdien vis pamaišant, tačiau be spaudimo. Paskutinis etapas - 48 valandas vynas laikomas 40 °C temperatūroje ir šį kartą su spaudimu.
Brandinimas: spalio viduryje vynas išpilstomas į statines malolaktinei fermentacijai, vėliau 12 mėnesių brandinamas naujose 225 l statinėse su vidutiniu šildymu.
Potencialas: ilgas išlaikymas. 20 metų ir daugiau... Kantrybės!
Patarimas: dekantuoti iš anksto. Patiekite atšaldytą iki 16 °C temperatūros, didelėse taurėse. Puikiai tiks prie raudonos mėsos patiekalų, sūrio.
"Vedinas kultūrinio ir vidinio poreikio dalintis, 2008-aisiais apsisprendžiu perimti Mas Bécha vyndarystės ūkį. Mas Bécha tai 25 ha ekologiškas vynuogynų ūkis, kurio laukai driekiasi Aspres vietovėje terroir, turtingoje biologine įvairove.
Esu tvirtai pasiryžęs išaukštinti visą šių vietovių terroir grožį ir ypatingumą savo rūsiuose kurdamas šiuolaikiškus ir subalansuotus, bet, svarbiausia (!) malonumą teikiančius vynus", - Charles Perez.
Vynas išpilstytas vyndario Charles PEREZ ūkyje domaine du Mas Bécha, Prancūzija
Jums taip pat gali patikti